avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 281 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Ajutor speta complicata - schimbare nume
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Ajutor speta complicata - schimbare nume

Buna ziua,
o persoana se casatoreste si impreuna cu sotul ei cumpara un apartament, mentionez ca asta se intampla in anul 1987, acum 15 ani au divortat dar nu au facut partaj, sotul a ramas in acel apartament, sotia a plecat din tara si dupa divort a revenit la numele purtat anterior, dupa un timp sa recasatorit si a luat numele actualui sot, a divortat din nou si a revenit la numele purtat la nastere, dar aceasta nu si-a schimbat insa actualul pasaport cu numele purtat la nastere, problema este urmatoarea, aceasta vrea sa cumpere apartamentul care la avut impreuna cu primul sot dar sa fie trecut numele purtat la nastere, in primul rand aceasta este proprietara pe acea jumatate de apartament si daca da cum ar trebui sa procedeze si in al doilea rand cum poate schimba numele din acel contract, si in al treilea rand cum poate aceasta sa fie trecuta cu numele purtat la nastere daca pe pasaport este cu numele celui de-al doilea sot, poate aceasta sa mearga la notar cu ambele divorturi in care se specifica ca revine la numele purtat anterior?
Cel mai recent răspuns: leonida , utilizator 20:39, 9 Septembrie 2013
Cred ca dvs faceti speta complicata ca nu se intelege mare lucru din ea.
Cu primul sot sa faca partaj, nu e cazul sa cumpere, iar numele pe care il poarta, il poate dovedi cu actul de divort.
A doua casatorie nu conteaza pt a face partajul cu primul sot, iar pasaportul trebuie schimbat pt ca trebuie sa se legitimeze cu un act cu numele ce trebuie sa-l poarte cf hotararilor judecatoresti.
Multumesc de raspuns, aveti dreptate am prostul obicei de a complica lucrurile, mi s-a mai zis asta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj bunuri comune pe cale notariala mimi88 mimi88 Buna seara. O prietena a divortat de sot anul trecut si vrea sa imparta amiabil bunurile. Detin impreuna un apartament si o casa. Ar vrea sa cedeze unul in ... (vezi toată discuția)
Revenirea la numele purtat anterior casatoriei ContSters240676 ContSters240676 Buna ziua, doresc sa stiu care sunt pasii de urmat pentru a putea reveni la numele purtat inaintea casatoriei. Am divortat in Septembrie 2001, in sentinta de ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am o întrebare, la care încă nu am găsit răspuns. ... Ana Maria Pandelas Ana Maria Pandelas Bună ziua! Am o întrebare, la care încă nu am găsit răspuns. Am divorțat în urmă cu 3 ani, dar încă nu am schombat numele după divorț. Locuiesc ... (vezi toată discuția)