avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj bunuri comune pe cale notariala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj bunuri comune pe cale notariala

Buna seara. O prietena a divortat de sot anul trecut si vrea sa imparta amiabil bunurile. Detin impreuna un apartament si o casa. Ar vrea sa cedeze unul in favoarea celuilat si sa ramana el cu casa si ea cu apartamentul. Cum poate proceda cel mai simplu, mai rapid si mai ieftin?se gandeste sa mearga la notar impreuna si sa faca acolo actele. Se poate?Are importanta unde merg(locatie), intrucat ei nu locuiesc in Romania, iar imobilele sunt in localitati diferite in Romania. Se pot duce la notar in Bucuresti? Cam cat ar costa ? Mai ieftin decat daca ar face acte de vanzare pt. fiecare in parte?Si inca o intrebare? Nu si-au schimbat buletinele dupa divort ca sa revine la numele anterior casatoriei. Ii incurca cu ceva aspectul asta?
Multumesc celor care vor raspunde.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 20:25, 16 Octombrie 2014
Trebuie sa se legitimeze cu un act de identitate in care poarta numele pe care trebuie sa il poarte.
Partaj mai ieftin si rapid fac la notar, oriunde in Romania. Au nevoie de ceva acte, certificate fiscale..etc
Daca prin hotararea de divort, sotia arevenit l anumele anterior atunci trebuie sa isi schimbe cartea de identitate pt ase legitima in mod valabil.

La notariat rezolva cel mai repede si mai sigur.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor speta complicata - schimbare nume leonida leonida Buna ziua, o persoana se casatoreste si impreuna cu sotul ei cumpara un apartament, mentionez ca asta se intampla in anul 1987, acum 15 ani au divortat dar nu ... (vezi toată discuția)
Apartament in urma divortului BlaKy BlaKy Buna ziua, Urmeaza sa divotez si am depus deja actele la starea civila. In timpul casatoriei am achizitionat un apartament prin programul prima casa. Vreau ca ... (vezi toată discuția)
Bunuri dobandite inainte de casatorie radu13 radu13 Buna seara Sunt casatorit din 2009 si as vrea sa divortez. Am bunuri dobandite din anii anteriori casatoriei (apartament 2000 ,masina 2008) Ce risc in ... (vezi toată discuția)