avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Factura persoana juridica\\ persoana fizica!!!
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Factura persoana juridica persoana fizica!!!

Buna seara,
Daca se poate va rog sa ma lamuriti si pe mine in privinta unui aspect,anume:
am vandut o semiremorca unei persoane fizice,i-am emis factura si bineinteles in locul unde trebuia scris RO-ul firmei,am trecut CNP persoanei in cauza!! Acum, trebuie sa inregistrez aceasta factura de vanzare in D394,iar problema este ca nu mi permite sa introduc CNP-ul respectiv(in locul unde ar fii trebuit sa scriu RO-ul firmei,in cazul in care se facea vanzarea tot catre o PJ)!!
Va rog frumos sa ma ajutati! :-(
Multumesc
Cel mai recent răspuns: denisadeniscomdivers , utilizator 23:07, 11 Septembrie 2013
Facturile emise catre persoane fizice neinregistrate in scopuri de TVA nu se raporteaza in declaratia 394.
"Declaratia 394 se depune numai de contribuabilii inregistrati in scopuri de TVA care au realizat, pe teritoriul Romaniei, in perioada de raportare, prestari de servicii sau achizitii de bunuri si servicii de la/catre alti contribuabili cu un cod valid de TVA.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art...
Am retinut,multumesc frumos pentru raspunsul Dvs insa acum am incercat sa introduc aceasta factura in Ciel(progr. de evidenta contabila) si se pare ca am aceeasi problema,nu-mi permite sa introduc CNP-ul cumparatorului meu(pers.fizica) in locul unde se cere RO-ul firmei pentru a introduce o noua factura!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum corelez decontul 300 cu declaratia 394 ? eu_contabilul eu_contabilul Buna ziua, In trimestrul 1/2012 am avut o factura catre o persoana juridica platotoare de tva si declaratia 300 s-a corelat cu 394 (randul 17 din 300 cu ... (vezi toată discuția)
Bonuri de combustibil si d394 alinafay_bv alinafay_bv 1. Deducerea TVA de pe bon Deducerea TVA de pe documentului justificativ bon (fara factura) se poate face daca: • valoarea bonului inclusiv TVA este ... (vezi toată discuția)
Declaratia 394 andomar andomar cum se declara prestarile de servicii facturate de o firma platitoare de tva catre persone fizice in decl.394 (vezi toată discuția)