avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 253 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Corectare inregistrare TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Corectare inregistrare TVA

Buna ziua, am si eu o intrebare. O firma care nu este cu tva la incasare a achizitionat marfa de la un furnizor care este cu tva la incasare eu i-am dedus tva in intregime de la acest furnizor care mi-a scapat necontrolat in registrul ag economici care aplica tva la incasare .Am facturi din martie 2013 de la acest furnizor . Cum tb procedat Tb sa fac corectie erori materiale la dec de tva , dar asta inseamna sa dau totul peste cap sau sa regularizez in decontul aferent lunii septembrie?multumesc pt sprijin
Cel mai recent răspuns: CONTABIUM , Contabil 22:06, 8 Octombrie 2013
Buna seara,

In opinia mea cel mai la indemana este sa efectuati toate operatiunile utilizand randurile de regularizari din decontul de TVA. Operatiunea de corectie se refera in special la erorile materiale din deconturile de TVA depuse anterior, cazul dvs. in opinia mea, incadrandu-se mai degraba la catagoria regularizarilor de taxa.

Numai bine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se corecteaza decontul de tva gresit? carmenbn carmenbn In iunie 2014 am depasit pragul de TVA la incasare,adica din august trebuia sa trecem la plata la facturare(corect?).Deconturile TVA pe aug-nov sunt deci ... (vezi toată discuția)
Eroare deducere tva florisp2009 florisp2009 La o Sc care figureaza cu tva la incasare s-a dedus tva la data emiterii facturii si nu la plata acesteia . Plata facturii s-a facut peste doua luni, cand s-a ... (vezi toată discuția)
Decont tva pe zero deacroxana deacroxana Am preluat contabilitatea unei firme, si pe anul 2010 ultimele deconturi sunt pe zero depuse, desi au existat operatiuni pe lunile ianuarie si februarie si ... (vezi toată discuția)