avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Greseala nume de familie in fisa de scolarizare pentru ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Greseala nume de familie in fisa de scolarizare pentru permis

Mi s-a gresit numele de familie in fisa de scolarizare pentru permis, in loc de
RACHIERU
, cum este numele meu, in fisa apare
RACHERU
.
Am observat aceasta greseala dupa ce am dat sala, este posibil sa am probleme la proba de oras sau la emiterea permisului?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 20:31, 15 Noiembrie 2013
Daca celelalte date sunt corecte (CNP, adresa, etc) nu cred ca veti avea probleme.
NU ati fi fost admisa pentru sustinerea probei teoretice daca exista vreun incovenient lipsa unei litere.
Totusi, faceti o sesizare privind aceasta neconcordanta pentru a nu apare cu aceasta greseala si in permisul de conducere.
Ultima modificare: Vineri, 15 Noiembrie 2013
cyan, moderator
Celalte sunt scrise corect, mai putin prenumele, in fisa apare doar primul prenume, in situatia in care eu am doua, mi-e frica sa fac contestatie pt ca as putea fi respins si pierd timp, sau exista problema sa nu mai iau sala.
Nu aveti de ce sa va fie teama. Nu fac altceva decat sa corecteze o greseala materiala. Daca in fisa numele este gresit este posibil sa apara si pe permis la fel.
asta inseamna ca permisul nu este valabil?
Nu este vorba despre asta.
Daca se sesizeaza la un control in trafic ca datele de identitate din permis nu corespund cu cele din actul de identitate, permisul de conducere se retine.

hg 1391-raoug195
Art. 189. – (1) Politistul rutier este obligat, ca atunci când verifica documentele unui conducator de autovehicul sau tramvai, sa urmareasca daca exista concordanta între datele înscrise în actul de identitate si cele din permisul de conducere. În cazul în care constata neconcordante referitoare la nume, prenume, domiciliu sau resedinta, precum si în cazul în care termenul de valabilitate a expirat, politistul rutier este obligat sa retina permisul de conducere si sa elibereze dovada înlocuitoare a acestuia cu drept de circulatie de 15 zile.

Urmeaza apoi drumuri pentru refacerea permisului de conducere, etc, etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis de conducere cioroianuflorin cioroianuflorin Mi sa gresit numele pe permisul de conducere si nu mam dus sal schimb cu toate ca asa trebuia. Imi puteti spune daca o sa fiu penalizat intr-un fel? Va ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala logdan logdan in data de 08.01 2011 am fost oprit intro localitate de un agent de politie pentru control si mi sa itocmit un proces verbal deoarece numaru locuintei de ... (vezi toată discuția)
Preschimbare permis de conducere la schimbarea buletinului cosas43 cosas43 daca schimb buletinul cu noua adresa mai trebuie sa schimb si permisul de conducere daca este valabil? (vezi toată discuția)