avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... inscriere la masa credala
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

inscriere la masa credala

Ma poate ajuta cineva cu un model de cerere de inscriere la masa credala intr-un proces de declararea falimentului.
Sotia mea nefiind neplatita de mai multe luni - este vorba de concediu prenatal, postnatal si prima de nastere.
Care este termenul de depunere a acestei cereri?
Cel mai recent răspuns: eagle_free , utilizator 16:58, 14 Septembrie 2012
Daca in urma notificarii facute de catre lichidator v-ati inscris la masa credala, iar lichidatorul va contesta cuntumul creantei, in urma solutionarii contestatie se va face inscrierea in tabel conform solutiei date.
Nu este nevoie de o noua cerere de inscriere la masa credala
Nu, ideea este ca nu am facut nici o cerere de inscriere la masa credala. Initiativa a apartinut lichidatorului care printr-o adresa ne-a intrebat cu ce debite fiscale figureaza societatea debitoare pe care o reprezinta, iar in final, dupa primirea deciziilor de impunere a contestat cuantumul creantelor. Mentionez ca pe rolul Tribunalului dosarul insolventei s-a inregistrat la data de 31.03.2008 in contradictoriu cu o singura societate creditoare (asa figureaza pe portalul instantei), distinct de dosarul cu contestatia.
Ultima modificare: Vineri, 14 Septembrie 2012
eagle_free, utilizator
In notificarea facuta de lichidator in care solicita primariei sa comunice daca debitoare are sau nu bunuri imobile inregistrate in vederea impozitarii v-a adus la cunostinta si faptul ca s-a declansat procedura insolventei pentru debitoare comunicand data pana la care trebuie sa depuneti cerere de inscriere la masa credala daca aveti o creanta a societatii insolvente.
Pe lichidator il intereseaza identificarea bunurilor debitoarei nu vad de ce ar fi solicitata daca debitoare are sau nu datorii pentru ca nu le-ar fi putut inscrie din oficiu in tablou.
Lichidatorii nu inscriu din oficiu creditorii in tabelul creantelor cu exceptia salariatilor, era necesar ca primaria in termenul comunicat de lichidator sa depuneti cerere de inscriere la tribunal pentru creanta.
Avand in vedere ca procedura insolventei este declansata din anul 2008 a trecut termenul de inscriere la masa credala.
Ultima modificare: Vineri, 14 Septembrie 2012
adelaida_07, utilizator
ideea este ca adresa lichidatorului a fost facuta tocmai in februarie 2012 si specificat in felul urmator:
subscrisa...., in calitate de lichidator al sc. ....., conform dosar nr..../.../..., Tribunalul Tulcea
In vederea inregistrarii in evidentele fiscale, anexat la prezenta va comunicam declaratia fiscala, balanta de verificare la 31.12.2011, nota contabila si raportul de evaluare, pentru imobilele propietatea S.C..... situate in loc.......,jud. Tulcea.

Mentionez ca aceasta solicitare a fost facuta datorita faptului ca in ultimii anii nu au fost achitate impozitele pe ultimii 2 ani asupra imobilelor situate pe raza teritoriala a primariei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masa credala Andrei T Andrei T la societate debitoare care se afla sub incidenta legii 85/2006 ce procedura trebuie urmata sa ma inscriu la masa credala? sau mai exact ce pasi trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Creditorul care a declansat procedura insolventei se mai inscrie la masa credala? Cristianna Cristianna Buna ziua!Am declansat deschiderea insolventei in cazul unui debitor care ne datora o suma de bani.Ne vom inscrie din nou la masa creditorilor,adica vom face ... (vezi toată discuția)
Cerere masa credala prin administrator special caprice caprice Buna ziua ma ajutati va rog cu un model de cerere de incriere prin administrator special la masa credala a unei societati comerciale? Multumesc (vezi toată discuția)