avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme cu vecinii - refuz inaltare cos de fum
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme cu vecinii - refuz inaltare cos de fum

Buna ziua,am o problema cu vecinul de langa casa...Este o casa construita tip oglinda,ce este intr-o parte este si in cealalta,casa cu etaj P+1+M.La constructia initiala s-a mai adaugat o anexa si de-o parte si de cealalta ce tine loc de bucatarie si camera de centrala,aceasta avand doar parter.Vecinul meu foloseste o centrala cu combustibil solid(lemne) iar aceasta mai ales pe timpul iernii scoate un fum excesiv de gros si urat mirositor X-( .Bun....i s-a adus la cunostinta ca este nevoie de o inaltare a cosului fata de cat este initial(acum nu depaseste cu 2m nivelul parterului)deoarece tot fumul de la cos imi intra in casa iar daca mai bate si vantul nici nu se mai pune problema sa poti respira ceva afara...in casa nu mai zic.Acesta foarte recalcitrant a spus sa nu are ce sa ii fac ca nu il inalta mai sus de cat este.Intrebarea mea este:ce masuri legale se pot lua impotriva acestuia fara sa fie nevoie sa se ajunga la instanta?Oare chiar trebuie sa fiu nevoita sa-i inghit fumul...? #-o
Sesizati oficial pompierii si ISU
Chemati-l la mediere, avand in vedere ca sunteti vecini pentru mult timp de acum incolo, nu este decat in avantajul amandurora sa stabiliti un canal de comunicare, iar acest conflict sa nu denatureze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fum de la vecini AnnamariaIlyes AnnamariaIlyes Buna ziua. Vecinul meu arde paie in centrala si tot fumul sta pe curtea noastra. Asta se intampla de luni de zile in fiecare zi si mai multe ori pe zi. Fumul ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, am.o.problema de 3 ani de zile cu un vecin ce și ... Vulpishor Vulpishor Bună ziua, Am.o.problema de 3 ani de zile cu un vecin ce și a făcut centrala pe lemne. Tot fumul lui este in casa mea, nu are un cos special pt centrala ... (vezi toată discuția)
Fumul de la hornul vecinului mă intoxică. căi de atac? AdrianPietraru1982 AdrianPietraru1982 Bună ziua! Aș dori să mă ajutați, dacă se poate, cu niște sfaturi în legătură cu următoarea problemă: Locuiesc la casă. În urmă cu doi ... (vezi toată discuția)