avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Am PFA. E mai avantajos sa trec pe SRL?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Am PFA. E mai avantajos sa trec pe SRL?

Salut,

Sunt angajat si in paralel am PFA axat pe servicii informatice. Va rog sa mi spuneti daca e mai avantajos sa trec pe SRL. Din ce m-am informat eu, as plati 3% din venit atata vreme cat ma incadrez in conditiile pentru microintreprinderi. Intrebarea este cum imi scot banii din firma. Mai e vreo taxa care trebuie platita ? Mai trebuie sa platesc CAS, CASS sau alte taxe , avand in vedere ca sunt angajat ?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: adrian007 , utilizator 17:27, 17 Ianuarie 2014
ca firma platesti 3% impozit pe venit, 16% pe dividende iar daca nu ai niciun alt venit salarial mai platesti si cass 5.5% la dividende.

Ca pfa, atata timp cat esti si angajat undeva, nu mai platesti si cas 31.3% si prin urmare taxele catre stat sunt 16 + 5.5. Ai avantajul ca poti face ce vrei cu banii, atunci cand ii incasezi pe cand, ca firma, iti iei banii dupa aprobarea bilantului.
Multumesc de raspuns. Deci mai bine raman pe PFA :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculator impozit microintreprindere cu un singur angajat marius1975_2 marius1975_2 Buna ziua, De cativa ani prestez servicii IT pentru o firma UE ca PFA. Din 2016 m-am gandit sa functionez ca o microintreprindere. Din pacate, nu am gasit ... (vezi toată discuția)
Srl fara angajati - ce taxe plateste asociatul unic? raduma raduma Vreau sa-mi deschid o firma (SRL). Nu am nevoie de angajati pt ca lucrez eu singur. 1. In cazul in care SRLul nu are angajati, doar 1 asociat unic (eu), ... (vezi toată discuția)
Pfa sau srl ,care este mai avantajos ? ili47 ili47 Care este mai avantajos din punct de vedere a cheltuielilor ? Pot sa desfasor activitatea in ambele cazuri ,cu un singur angajat . mersi (vezi toată discuția)