avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Persoana fizica-executare silita pentru datoriile ...
Discuție deschisă în Executare silită

Persoana fizica-executare silita pentru datoriile firmei

In cazul in care unei persoane fizice ii sunt invocate datori de catre terte persoane, finante etc. poate fi executat silit si pentru bunurile apartinand firmei in care acesta administreaza/patoneaza(in care este asociat unic)?
Cel mai recent răspuns: Lăzăruţiu Lucian , Avocat 09:30, 29 Ianuarie 2014
Legea nr.31/1990:

ART. 3
(1) Obligaţiile sociale sunt garantate cu patrimoniul social.
(2) Asociaţii în societatea în nume colectiv şi asociaţii comanditaţi în societatea în comandită simplă sau în comandită pe acţiuni răspund nelimitat şi solidar pentru obligaţiile sociale. Creditorii societăţii se vor îndrepta mai întâi împotriva acesteia pentru obligaţiile ei şi, numai dacă societatea nu le plăteşte în termen de cel mult 15 zile de la data punerii în întârziere, se vor putea îndrepta împotriva acestor asociaţi.
(3) Acţionarii, asociaţii comanditari, precum şi asociaţii în societatea cu răspundere limitată răspund numai până la concurenţa capitalului social subscris.

Exista si unele exceptii cum ar fi:
- instrumente de plata avalizate
- contracte de credit garantate si ca persoana fizica
- atragerea raspunderii administratorului conform legii insolventei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl sau snc pentru o firma intermediatoare? ibanica ibanica Buna ziua! Sunt cetatean roman si as dori sa infiintez, in parteneriat cu un cetatean strain, o firma in Romania care sa aiba ca obiect de activitate ... (vezi toată discuția)
Raspunderea in societati comerciale faneduru74 faneduru74 In ce mod raspund asociatii in cadrul unei societati comerciale ? Exista o limita sau raspunzi orice paguba ar fi ? (vezi toată discuția)
Ce este mai avantajos srl sau snc ? cgandreea cgandreea Vreau sa imi deschid o firma si vreau sa stiu ce este mai avantajos pentru mine. Multumesc (vezi toată discuția)