avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 310 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Probleme cu angajatorul - amenintari, jigniri, ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Probleme cu angajatorul - amenintari, jigniri, recuperare salariu

Buna seara,
ma confrunt cu o mare problema si nu stiu la cine sa apelez, de unde sa incep.
Sunt angajata din 15.11.2013 la o firma de contabilitate, dupa nenumarate discutii cu seful, care este o persoana dificila si mincinos in ultimul hal , sunt in situatia in care invoca minciuni ca sa nu mai primesc salariul si se leaga de motive mincinoase care nu au legatura cu sarcinile zilnice.
In urma unor discutii cu o colega care doar face xeroxuri in aceasta firma, care nu ma suporta (nu stiu motivele) m-am certat cu el ex: merg des la toaleta, merg la magazin sa-mi cumpar de mancare, mananc (acestea sunt motivele pt care ea ma paraste la el).Am ajuns in situatia in care m-am ridicat si am plecat pentru ca a inceput seful sa tipe la mine si sa vb urat, amenintandu-ma ca o sa ia masuri..seara sotia lui (sefa - contabila in aceasta firma) m-a sunat sa ma roage sa vin la munca si sa stau in preaviz daca nu mai vreau sa stau deloc la ei, am acceptat lucrul asta, stabilind cu ea ca pot pleca de cate ori am interviuri,asta ca sa nu stau doar 4 ore la servici dupa care sa am sansa sa merg la interviuri.
Saptamana trecuta, joi si vineri am avut interviuri si m-a lasat sa plec. Ieri 24.02.2014 i-am dat mesaj spunandu-i k am stabilite 2 interviuri si trebuie sa plec. A venit tipand, spunand ca nu plec nicaieri, ca nu fac ce vreau eu, si ca nu am stabilit nimic cu ea.Iesind din birou i-am zis ca plec indiferent ce zice deoarece asa am stabilit.A urmat nebunia, telefon primit de la sefu in care mi-a adus injurii si amenintari ca ma bate, ca nu fac ce vreau eu,,k cine ma cred eu si cate si mai cate, ca eu cu el trebuia sa stabilesc nu cu sefa ( ma dadeau precum mingea de la unul la celalalt), dupa care i-am inkis telefonul deoarece ma injura si nu eram dispusa sa suport asta.
A urmat o serie de mesaje din partea lui in care mi-a zis k nu mai am ce sa caut acolo si ca imi face referat ca am parasit locul de munca in repetate randuri, ca vorbesc urat cu clienti si colegii, ca nu-mi fac treaba (in conditiile in care eu mi-am terminat toate sarcinile zilnice si profitul zilnic facut de mine era intre 1000-1500 ron-singura pe acest post)L-am instiintat cati bani am de luat si ca ma voi prezenta la firma sa ii ridic.Acum cauta sa-mi faca diverse adrese ca sa nu-mi primesc banii.
Asa a procedat cu toti angajatii, tin sa mentionez ca cei dinaintea mea n-au venit sa-si mai ia salariile din cauza amenintarilor si agasarilor lui, iar fiecare angaja care a indraznit sa vina sa-si ia banii la sfarsitul contractului a fost penalizat pe motive induse de el.
Contractul meu nu este semnat de mine, am doar demisia semnata de sefa mea.
Cum pot proceda?Ma puteti ajuta cu un sfat?este munca mea si nu vreau sa fiu calcata in picioare ca restul si sa las lucrurile asa.
ce ma sfatuiti sa fac? sa merg la politie si la itm?
contractele pe care le incheie sunt inregistrate la itm dar nu sunt platite contributiile
Are "pile" mai peste tot.financiar nu imi permit sa imi iau un avocat si sa merg pana in panzele albe dar nu am de gand sa las lucrurile asa.
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:51, 25 August 2017
buna seara,

S-a rezolvat, mi-am primit banutii pe cale amiabila in urma unei discutii cu sefa.
Au mai ramas doar banutii pe Co sa-i primesc, asta luni...dar...decizia de incetare a fost incheiata cu acordul partilor....seful..desi nu ii apartine firma..mi-a facut un referat in care m-a facut sa par cea mai agresiva si rea persoana, invocand ca au avut plangeri din partea clientilor cu privire la atitudinea mea, ca am parasit locul de munca in 2 randuri (in conditile in care el m-a amenintat si injurat si sotia-sefa nu a respectat intelegerea verbala pentru respectarea preavizului), ca nu am avut o relatie buna cu colegii, ca le-am patat imaginea si ca i-am amenintat ca voi face plangere la politie si ITM pentru cauze...cunoscute doar de mine.
Banii pe co ii voi primi doar daca semnez acest referat...are cum sa ma afecteze?decizia de incetare a fost incheiata cu acordul partilor....dar stiu ca poate fi facuta o corectie in registrul de evidenta al salariatilor si pot modifica articolul cu care a fost incheiata decizia.
Ce ma sfatuiti sa fac?exista repercursiuni?
Incetarea c.i.m. cu acordul partilor nu va afecteaza decat posibilitatea de a beneficia de somaj , altceva nu.

Incetarea contractului individual de muncă prin acordul părţilor exclude posibilitatea fostului salariat de a beneficia de indemnizaţia pentru şomaj, având în vedere că acordul exprimat de salariat este un motiv imputabil acestuia.

Nu semnati acel referat, iar daca nu primiti banii pe CO neefectuat , atunci alegeti modalitatile de actionare prezentate mai sus.
MULTUMESC, nu l-am semnat...mi l-au trimis prin posta cu confirmare de primire dar nu-l voi ridica....
Buna ziua ma numesc florin am 31 de ani si as dori un ajutor din partea dumneavoastra am lucrat u timp la un patron dupa care am plecat am de primit totusi o suma 1900 ron respectivul mia spus k nam ce sai fac sa.ma duk la itm si chesti dinastea cik miar fi facut contract dar eu nu am primit nik va rog ajutatima sau indrumatima
Puteti merge la ITM si sa solicitati un extras REVISAL... dupa primirea acestuia veti putea verifica daca c.i.m. a fost sau nu transmis in baza de date.

Pentru neplata salariului , mai sus aveti posibilitatile legale de recuperare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere abuziva anarylia anarylia buna ziua tuturor, am fost concediata pe motiv ca nu m-am prezentat duminica la lucru (desi nu aveam intelegerea asta nici scrisa nici verbala) si nici ieri ( ... (vezi toată discuția)
Concediat in perioada de preaviz alexandra_andrei alexandra_andrei am fost instiintat sa nu mai merg la munca printr un mesaj de catre patron in timpul zilei libere ,aceasta fiind in perioada de preaviz. este legal? imi voi ... (vezi toată discuția)
Refuz concediu George Nisa George Nisa Bună ziua. As dori sa știu cum să procedez în cazul în care șeful mi-a refuzat concediul în perioada sărbătorilor de iarnă. Si asta nu este tot, am ... (vezi toată discuția)