avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... A fi sau a nu fi...functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

A fi sau a nu fi...functionar public

In general, functionarul public este persoana care exercita permanent sau temporar, cu orice titlu, indiferent cum a fost investita, o insarcinare de orice natura, retribuita sau nu, in serviciul institutiilor publice sau altor persoane juridice de interes public.

Necesitatea transparentei actului public in general precum, reducerea coruptiei si protejarea functionarului public fata de nucleele de coruptie au impus existenta unei legi care sa reglementeze statutul functionarului public. Aceasta lege exista, si-a gasit un loc al ei in societatea actuala, a fost respectata mai mult sau mai putin in timp, reglementeaza in drept uneori fara suport in fapt insa...nu acest aspect as dori sa-l comentam in special, ci in mod deosebit as dori sa comentam CUI ar trebui sa i se aplice legea? Intr-o institutie publica cine ar trebui sa fie functionar public si cine nu? Si daca nu putem face o deosebire intre salariatii serviciilor publice in legatura cu functia publica datorita insasi definitiei date mai sus, ce spuneti de urmatoarele variante:
- functionar public cu atributii administrative, si
- functionar public investit cu autoritatea statului
intrebarea ramanand deschisa:- care salariati ar trebui sa faca parte dintr-o categorie si care din cealalalta?

Care este scopul acestui gen de abordare?
pentru unii se vor limita anumite drepturi si obligatii, pentru altii se vor extinde.

exemplu:- un functionar public cu atributii administrative nu ar mai fi supus reglementarilor cu privire la incompatibilitati sau conflicte de interese, etc.
Cel mai recent răspuns: ContSters42967 , utilizator 21:30, 25 Aprilie 2009
Probabil va referiti la OUG 37/22.04.09. , din pacate e o mare ....., e inadmisibila excluderea incompatibilitatilor, etc,., dar poate normele de aplicare vor fi mai clare .
ETOCU a scris:

Probabil va referiti la OUG 37/22.04.09. , din pacate e o mare ....., e inadmisibila excluderea incompatibilitatilor, etc,., dar poate normele de aplicare vor fi mai clare .


Subscriu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

A fi sau a nu fi functionar public Ilie Stanica Ilie Stanica In general, functionarul public este persoana care exercita permanent sau temporar, cu orice titlu, indiferent cum a fost investita, o insarcinare de orice ... (vezi toată discuția)
Administrator de spital ºi asociat la srl. incompatibilitate, conflict de interese Nicoleta_N Nicoleta_N Buna ziua. O persoana care ocupa functia de administrator intr-un spital si are un SRL , cod CAEN 7022 - Activitati de consultanta pentru afaceri si ... (vezi toată discuția)
Cumul de functii - personal contractual cu functionar public baza baza se poate ca intr-o primarie , inspectorul de protectie civila, fiind functionar public, poate sa detina si o functie contractuala, de referent cultural ( ... (vezi toată discuția)