avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Debransare incalzire centrala bloc (nu termoficare !)
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Debransare incalzire centrala bloc (nu termoficare !)

Locuiesc intr-un bloc de 10 etaje construit in anii '70, care are centrala proprie pe gaze naturale. Se impune refacerea acestei centrale a blocului din motive tehnice, costul ce mi-ar reveni mie la 3 camere fiind considerabil (peste 2000 de lei). Eu as opta pentru centrala proprie de apartament, avand in vedere ca as obtine cu siguranta cost de intretinere mult redus fata de cel actual, care a fost pe ultima luna de 800 de lei la o singura persoana, 3 camere. Va rog daca se poate sa imi spuneti in ce conditii s-ar putea obtine aceasta permisiune de "debransare" in situatia in care am inteles ca mare parte din proprietari doresc sa conserve solutia tehnica initiala a incalzirii si prepararii apei calde centralizate, deci printr-o unica centrala de bloc. Mentionez ca eu nu sunt membru al asociatiei de proprietari, ci doar proprietar neasociat. Va multumesc foarte mult.
Cel mai recent răspuns: Pache , utilizator 13:59, 23 Martie 2014
Va multumesc foarte mult si vreau sa precizez ca nu am nicio problema sa trag eu singur coloana de gaze, locuiesc la etajul 5. Nu vreau sa fiu inteles gresit, nu ma dau banii afara din casa, dar decat sa incerc sa lamuresc 44 de proprietari de apartamente sau cel putin o majoritate simpla a acestora, as alege sa fac eu singur acea coloana de gaz, urmand sa dovedesc cu factura, concret, celorlalti, ca aceasta solutie ar fi mai buna pentru mai multi, nu doar pentru mine. Sau daca nu e asa si voi plati mai mult sau tot atat, imi asum riscul acestui "experiment". V-as fi recunoscator daca mi-ati spune ce cale este de urmat, formalitati, etc. Intr-adevar nu doresc sa debransez niciun element de incalzire comun, nu vreau sa deranjez sau sa afectez pe nimeni cu nimic, inteleg si eu destul de bine ca trebuie sa contribui la incalzirea spatiilor comune ale intregului bloc, nu doar ca nu obiectez, ci chiar o fac cu convingere. Multumesc.
Contactati o firma care este autorizata in instalare centralelor de apartament. Aceste firme pot realiza proiectul si intreaga instalatie din afara blocului pana in casa dumneavoastra, cunosc legislatia nationala dar si cea locala. Cunosc obiceiurile locului, adica stiu de unde si cum se pot lua avize, aprobari...
multumesc mult, @adriantot. Inr-adevar, drumul cunoscut -de o asemenea firma- are toate sansele sa fie cel mai scurt. Exista undeva vreo lista cu astfel de firme care sa aiba si feedback-uri de la beneficiari ? Duminica frumoasa tuturor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu asociatia de proprietari carlaelena carlaelena Buna ziua!Am si eu o problema,m-am debransat de la termoficare si am trecut pe incalzirea centralizata individual acum 3 ani,iar acum alti vecini dupa scara ... (vezi toată discuția)
Debransare de la radet 2017 CostinSibi CostinSibi Buna ziua, as dori si eu sa stiu in ce conditii ma pot debransa de la RADET, in anul 2017, avand in vedere ca in cadrul asociatiei de proprietari din care ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli caldura apartament debransat nea_marin nea_marin Bună ziua, Locuiesc într-un apartament debranşat de mai mulţi ani de la termoficare în care până astă toamnă nu a stat nimeni. La asociaţie mi ... (vezi toată discuția)