avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 184 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sporurile acordate personalului din autoritatile si ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sporurile acordate personalului din autoritatile si institutiile publice finantate integral din venituri proprii

Buna ziua,

Revin la postarea mea anterioara si rog respectuos un punct de vedere, referitor la urmatoarea speta (avand in vedere ca intre timp am primit mai multe interpretari ale celor 2 articole mai jos mentionate):

Conform Legii 284/2010, art. 22 alin 1, suma sporurilor acordate cumulate nu poate depăşi 30% din suma salarialor de bază pentru fiecare ordonator principal de credite.
ART. 22
(1) Suma sporurilor, compensaţiilor, primelor şi indemnizaţiilor acordate cumulat pe total buget pentru fiecare ordonator principal de credite nu poate depăşi 30% din suma salariilor de bază, a soldelor funcţiilor de bază/salariilor funcţiilor de bază sau a indemnizaţiilor lunare de încadrare, după caz.
(2) Suma sporurilor, compensaţiilor, primelor şi indemnizaţiilor individuale nu va depăşi 30% din salariul de bază, solda funcţiei de bază/salariul funcţiei de bază sau indemnizaţia lunară de încadrare.
(3) Prin hotărâri ale Guvernului se pot aproba depăşiri ale limitei prevăzute la alin. (2) pentru anumite categorii de personal şi pentru condiţii temporare de muncă care fac necesară acordarea unei plăţi suplimentare, cu respectarea limitei prevăzute la alin. (1).
(4) Prevederile alin. (1) şi (2) nu se aplică personalului trimis în misiune în străinătate.

Tot conform Legii 284/2010, dar Anexa VIII, art. 10:
ART. 10
„Personalul încadrat în autorităţile şi instituţiile publice finanţate integral din venituri proprii beneficiază suplimentar şi de sporuri specifice pentru condiţii de muncă, după cum urmează:
a) pentru condiţii periculoase sau vătămătoare, un spor de până la 10% din salariul de bază, corespunzător timpului lucrat la locurile de muncă respective;
b) pentru condiţii grele de muncă, un spor de până la 15% din salariul de bază, corespunzător timpului lucrat la locurile de muncă respective;
c) personalul care lucrează, potrivit contractului individual de muncă, în zone izolate sau unde atragerea personalului se face cu greutate beneficiază de un spor de până la 20% din salariul de bază;
d) pentru consemn la domiciliu, un spor de până la 15% din salariul de bază;
e) pentru siguranţa navigaţiei, un spor de până la 20% din salariul de bază. “

Intrebarea este urmatoarea: Cum se interpreteaza prevederea "...beneficiază suplimentar..." din Anexa VIII Art. 10 sau mai corect: la ce sunt considerate suplimentare, avand in vedere ca in anexele I - VII sunt unele sporuri care depasesc cu mult valoarea de 30% al art. 22 din Legea cadru?

Acestea sunt suplimentare faţă de cele acordate de art. 22, alin. 1 şi alin. 2 din legea 284/2010 sau trebuiesc incluse în procentul stipulat de 30%?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:05, 4 Aprilie 2014
Nu sunt suplimentare, ci trebuie incluse in procentul stipulat de 30%.

Suplimentar, in acceptiunea legii in cauza, inseamna ca pe langa sporurile prevazute de lege se va beneficia si de acele sporuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sporurile conform legii 284/2010 eduardvl eduardvl Buna ziua, Rog respectuos un punct de vedere, referitor la urmatoarea speta: Conform Legii 284/2010, art. 22 alin 1, suma sporurilor acordate cumulate ... (vezi toată discuția)
Sporurii conform lg 284/2010 nicolas1982 nicolas1982 Buna ziua! As dori sa va intreb daca sporurile acordate conform Lg 284/2010, in speta sporul acordat conform anexei 1, B, art 1, alin (1), sunt suspendate de ... (vezi toată discuția)
Salarizare florintone florintone membrii comitetului director de la ambulanta care au indemnizatie de conducere poate beneficia de spor acordat personalului tesa?pot lua doua sporuri? (vezi toată discuția)