avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ma poate evacua noul proprietar?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ma poate evacua noul proprietar?

Buna seara am un contract de inchiriere prin circa financiara pe 6 ani dar neinscris la cadastru,Intre timp dupa un an fostul propietar a vandut garsoniera fara sa ma anunte si m-am trezit cu noul propietar al garsonierei la usa.Spuneti-mi ma poate da afara noul propietar sau ce se poate intampla ?Poate continua contractul de 6 ANI?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 10:21, 15 Aprilie 2014
Dar ce vina are noul proprietar sa va accepte pe Dvs in casa in conditiile in care inchirierea imobilul nu era notata in CF si nu a stiut de inchiriere? Dvs ar fi trebuit sa va ocupati de acest aspect ca sa stati linistit(a). Ganditi-va ce s-ar intampla daca toti proprietarii care doresc sa vanda semneaza o inchiriere de 10 ani cu o zi inainte de vanzare. Cred ca ar trebui sa va intoarceti impotriva fostului proprietar care nu si-a respectat contractul.
Din moment ce a vandut acea garsoniera, e clar ca contractul nu a fost inscris in cartea funciara.Ca sa vinzi un bun iti trebuie sa ai intabularea si certificat energetic.Iar pentru intabulare iti trebuie un certificat fiscal in care scrie clar ca nu ai datorii ,etc .Asa ca presupun ca a vandut acel imobil, a avut actele in regula.Noul proprietar nu a stiut ca garsoniera este inchiriata , iar acum vrea sa se mute in ea.Vechiul proprietar trebuia sa va anunte ca vrea sa vanda, sa va dea un termen pentru a parasi locuinta , de a va inapoia banii daca este cazul si sa rezilieze acel contract de inchiriere.Asa ca vinovat il gasesc pe vechiul proprietar .
Corect, dar cred ca e o culpa comuna. Cum a acceptat cumparatorul (aka noul proprietar) predarea imobilului? Pe nevazute? Si a cui e vina?
Si cum a vizitat el locuinta fara sa se prinda ca e un om care sta acolo?
Acum sunt multe aspecte de verificat, inclusiv catre cine e vanzarea, cum de s-a facut asa, daca locatarul stia ca exista CF sau nu etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament cumparat cu contract de inchiriere SethBV SethBV Buna ziua, am cumparat un apartament pe data de 1 decembrie 2016 de la o firma. Apartamentul are un contract de inchiriere insa nu e notat in CF. Locatarul ... (vezi toată discuția)
Locatiune Roxana alina  Stancu  Roxana alina Stancu Buna ziua. Dobanditorul unui imobil inchiriat chiar nu are nici o posibilitate de a rezilia locatiunea anterior implinirii termenului?? Contr ii este opozabil ... (vezi toată discuția)
Cumparare spatiu inchiriat Vioricamiron Vioricamiron Buna ziua. Avem un magazin intr-un spatiu care face parte dintr-un spatiu mai mare. Proprietarul de la care am inchiriat a vandut spatiul ( inclusiv sectiunea ... (vezi toată discuția)