avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Introducere fransiza CASCO Omniasig
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Introducere fransiza CASCO Omniasig

Buna ziua,
eu am un autoturism in leasing de la Unicredit cu asigurare CASCO Omniasig. Contractul CASCO este incheiat pe toata perioada leasing-ului (5 ani), cu prime anuale (platesc pt tot anul la inceput). Ultima plata (conform decontului "Asigurator OMNIASIG SA UNIREA Rata Nr. 2 aferenta perioadei 06/11/2008 - 05/11/2009 Conform contractului nr.xxxx") am facut-o in noiembrie 2008, fiind asadar vorba de servicii achitate pana la data de 5.11.2009.
Am primit o instiintare de la Unicredit conform careia "dorim sa va informam ca incepand cu data de 1 Mai 2009, contractul de asigurare mentionat anterior se modifica, dupa cum urmeaza" - modificarea consta in introducerea unei fransize (initial contractul CASCO nu includea fransiza).
Eu inteleg ca in acest caz contractul CASCO este incheiat intre Unicredit si Omniasig si poate fi modificat de aceste doua parti (nu este nevoie de acordul meu).
Am insa o nelamurire: eu am platit deja pentru un an, conform contractului in vigoare la data realizarii acestei plati. Plata a fost acceptata conform contractului in vigoare la acel moment. Mi s-ar parea firesc sa existe o prevedere legala conform careia pentru un serviciu ce a fost deja achitat conform unui contract sa nu poata fi schimbate conditiile contractuale cel putin pana la urmatoarea plata.
De exemplu la data realizarii urmatoarei plati Asiguratorul poate spune "daca vreti sa mai colaborati cu noi iata noile conditii. Platiti asa sau mergeti la alt asigurator". Dar pentru o perioada care a fost deja platita?
Este dificil sa-mi dau seama care este pozitia mea in acest context, intrucat contractul este incheiat intre Unicredit si Omniasig, iar eu platesc :O
In speranta ca ma puteti indruma spre o rezolvare/ clarificare,
va multumesc pentru timpul acordat
Ina Rizoaica
Cel mai recent răspuns: Mihaibc , utilizator 20:17, 4 Iunie 2010
Atata timp cat nu sunteti parte in contractul de asigurare, nu va puteti pronunta, singurul contrct pe care il aveti este cel de leasing, unde sunt conditii pe care vi-le-ati asumat prin semnare.Din ce relatati , observ ca aveti o portita chiar in citatul din contract.Incheiati in termen util o polita la alt asigurator, cesionata soc. de leasing si astfel va puteti alege optiunile.Oricum soc. de leasing este interesata numai de dauna totala urmare a careia ea primeste suma asigurata.
Multumesc pentru raspuns, asa voi face, voi cere o oferte de la alti asiguratori.
Buna seara, eu sunt intr-o situatie, un pic diferita, in sensul ca am polita de asigurare pe 10 ani din decembrie 2007 si este intre mine si omniasig, cu cesiune catre BRD si ei vor fransiza, si mi-au spus ca TREBUIE sa semnez unul din 2 acte ori semnez un act adititional prin care accept fransiza ori sa semnam un act aditional de reziliere, din cate stiu este o decizie a conducerii lor . Eu am trecut pe la ei cu ocazia unei daune si am spus ca nu semnez nimic nici un act aditional, din cate stiu eu orice modificare trebuie facuta cu acordul partilor.
Ori contractul este pe 10 ani , nefiind relevant modalitatea de plata, si ca in acel moment erau asigurari cu fransiza care erau mai ieftine, si nu este corecta atitudinea lor.
Ultima modificare: Vineri, 4 Iunie 2010
Mihaibc, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Leasing- obligatie rca+casco la acelasi asigurator gabiistancu gabiistancu Buna ziua, am achizitionat un autoturism in leasing in 2007. Am incheiat pe o perioada de 5 ani polita CASCO la Omniasig. Anul acesta am primit o ... (vezi toată discuția)
Omniasig ne fura oceanu andrei oceanu andrei Am fost la omniasig si am depus doua dosare de dauna,am dus masina la service dupa care am primit acasa la diferenta de o zi k ei vor sa introduca ... (vezi toată discuția)
Casco omniasig guvaci guvaci in anul 2007 am cumparat o dacia logan prin credit auto,si am semnat un contract casco cu firma omniasig pe un termen de 10 ani atat cat este si creditul auto. ... (vezi toată discuția)