avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Necesitate autorizatie
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Necesitate autorizatie

Buna ziua,

A-si dori sa aflu daca este necesara o autorizatie anume pentru comercializarea de materiale plastice macinate ( firme autorizate colecteaza deseuri materiale plastice le macina si le vand sub aceasta forma ). Firma cu activitate " Comert cu ridicata al produselor chimice - 4675 (cod CAEN), are nevoie de autorizatie pentru a cumpara materiale plastice macinate si a le vinde unui partener roman sau strain ?
Cel mai recent răspuns: Komkao Consulting , Consultant protectia mediului 14:33, 6 Mai 2014
Pentru activitatea de comert cu ridicata al produselor chimice aveti nevoie de autorizatie de mediu. Insa, comercializarea macinaturii sau a granulelor de mase plastice nu intra in activitatea de comert cu ridicata al produselor chimice ci in comert cu ridicata al altor produse intermediare cod 4676, activitate ce nu necesita autorizatie de mediu
De acord cu dumneavoastra, dar eu ma refeream la aspectul, cum ca aceste macinaturi ar intra tot in categoria deseuri si fiind considerate deseuri au alt regim de miscare ( cel putin asa sustin unii dintre cei autorizati de mediu pentru colectare si comercializare deseuri ).
Daca cunoasteti acest aspect.
Deseurile de mase plastice supuse operatiunilor de macinare, granulare (operatiuni prevazute in Anexa 3 a legii 211/2011) nu mai au statulul de deseu ci de materie prima secundara. (a se vedea cap. 6 din Legea 211/2011) si ies din sfera comertului cu ridicata a deseurilor si resturilor - caen 4677. Este foarte important si sub ce denumire vinde producatorul marfa respectiva si de asemenea modul cum a declarat catre mediu valorificarea/reciclarea ambalajelor de mase plastice (tinand cont ca 90% din macinaturi/granule de plastic provin din ambalaje). Am o experienta de peste 10 ani in domeniul reciclarii si cunosc acest aspect.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare deseuri - necesitatea unei autorizatii de mediu gabrieladina gabrieladina Am nevoie de autorizatie de mediu,in stiuatia in care firma mea,al carui obiect principal de activitate este comercializarea materialelor de constructii vinde ... (vezi toată discuția)
Valorificare deseuri jacquelline jacquelline Societatea A, generator de deseuri, vinde deseuri metalice catre o societate B, care are autorizatie de mediu pentru activitatea de comert cu ridicata al ... (vezi toată discuția)
Coduri caen cristinanca cristinanca Buna ziua, Doresc sa modific domeniul de activitate al unei societăți .Activitatea noua va fi un magazin de băuturi,unde se va putea servi si la pahar,vom ... (vezi toată discuția)