avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Preluare contabilitate firma - situatii pe care are ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Preluare contabilitate firma - situatii pe care are fosta firma obligatia de a le pune la dispozitie

Buna ziua,
am preluat cu 01.05.2014 un magazin alimentar de la o firma de contabilitate.
Exista ceva legal prin care firma de contabilitate are obligatia de a-mi pune la dispozitie fise de cont analitice pe clienti si furnizori din perioada in care contabilitatea a fost intocmita acolo?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 15:12, 19 Iunie 2014
Potrivit Ordin 3055/2009:

(1) Contabilitatea furnizorilor şi clienţilor, a celorlalte datorii şi creanţe se ţine pe categorii, precum şi pe fiecare persoană fizică sau juridică.
În acest sens, în contabilitatea analitică, furnizorii şi clienţii se grupează astfel: interni şi externi, iar în cadrul acestora pe termene de plată, respectiv de încasare.


Deci respectiva firma are obligatia sa predea administratorului o lista analitica a furnizorilor si clientilor la 30.04.2014 care sa corespunda cu soldurile conturilor respective.

Cat priveste fise analitice se poate deduce din ce scrie mai sus ca trebuie sa existe si fise analitice, altfel cum se demonstreaza ca s-a tinut contabilitatea analitic?

Oricum colegial ar fi sa vi le dea, eu le-as da daca mi s-ar solicita. Nu mi se pare greu sa exporti in excel/pdf din softul contabil aceste evidente.
Ultima modificare: Joi, 19 Iunie 2014
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate farmacie creolaiurist creolaiurist Am nevoie de ajutor!!! M-am angajat recent ca si economist la o farmacie. Spre surprinderea mea, contabilitatea se tine pe hartie, si nu pentru ca nu ar ... (vezi toată discuția)
Ref. stingere/compensare a documentelor ce se storneaza Dragos1986 Dragos1986 Am si eu o intrebare si totodata o nelamurire pentru care va rog, daca se poate, sa ma ghidati spre o rezolvare sau cel putin lamurire ... (vezi toată discuția)
Contabilitate societate denisa2011 denisa2011 buna ziua am luat contabilitatea unei sc care inainte a fost la o doamna \"contabila\" care nu a facut nimic corect defapt habar nu avea de contabilitate dar ... (vezi toată discuția)