avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 239 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt in termenul de incercare.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt in termenul de incercare.

Daca comiti un furt si dupa o saptamana de la savarsirea faptei iti vine o suspendare pentru alcoolemie la volan . Ce se poate intampla?
Te poți împăca pentru furt și rămâi cu suspendarea. Dacă nu reușești o împăcare cele două infracțiuni sunt concurente și vor fi pedepsite ca atare. Pentru un răspuns mai exact consultanți un avocat.
cele doua infractiuni intra in concurs si riscati o pedeapsa mai severa, chiar cu executare, depinde de gravitatea cazurilor si atitudinea de dumneavoastra. Daca sentinta pentru alcoolemie este definitiva si a intervenit furtul, fiind in termenul de incercare, sigur veti primi o pedeapsa cu inchisoare cu executare.

Cel mai bine ar fi sa "scapati" de furt prin impacare sau mediere. Vedeti cum si in ce conditii accepta partea vatamata a infractiunii de furt, impacarea sau medierea.

Daca situatia cu persoana vatamata e mai dificila, puteti apela la ajutorul unui mediator.

Impacarea sau Acordul de Mediere inlatura raspunderea penala, astfel pt infractiunea de furt procesul penal va inceta, si veti ramane cu dosar doar pentru conducere cu aloolemie peste limita legala, sau doar cu sentinta pentru aceasta infractiune daca deja e finala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Condamnare furt, liberare conditionata, recidiva Sarbu-Luminita Sarbu-Luminita Buna ziua, sunt eliberată condiționat si In restul de pedeapsa ( coada) - in ultimele 4 zile, am mai comis un furt, dosarul va ajunge in instanța. Doua ... (vezi toată discuția)
Mediere la talharie Alexandra9900 Alexandra9900 Buna ziua. Prietenul meu a fost incadrat la o talharie calificata( doar intrand peste un om in casa , i a luat 200 de lei si celalalt inculpat, a amenintat ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala aladin1986 aladin1986 buna. am o intrebare.! cine e dispus/a sa ma ajute cu un raspuns?am lovit un tanar impreuna cu un prieten. dupa cateva lovituri l am lasat jos .costient..acel ... (vezi toată discuția)