avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 779 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Pentru a primi inapoi taxa auto trebuie sa solicit ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Pentru a primi inapoi taxa auto trebuie sa solicit investirea Sentintei cu formula executorie ?

Buna ziua. As avea o rugaminte, daca ma poate ajuta cineva: Recent am ridicat de la Tribunal o sentinta LEGALIZATA (am cerut anterior legalizarea) prin care Finantele au fost obligate sa-mi restituie taxa auto. Acuma, aceasta sentinta impreuna cu o cerere si copie dupa cartea de identitate, eu trebuie o prezint la Finante pentru a-mi da banii inapoi. Ceeace nu sunt eu in clar: E suficient ca aceasta sentinta sa fie legalizata sau trebuie sa fac o cerere si sa o prezint din nou aceluiasi tribunal pentru a o investi cu FORMULA EXECUTORIE ? (si eventual cat ar costa). Multumesc mult daca ma poate ajuta cineva :)
Cel mai recent răspuns: Pilu , utilizator 15:51, 3 Iulie 2014
Incepand cu data intrarii in vigoare a noului cod de procedura civila ( 15.02.2013) nu mai este necesara investirea cu formula executorie a hotararilor judecatoresti sau oricaror alte inscrisuri ce constituie titlu executoriu, prin urmare este suficienta legalizarea hotararii.
Multumesc mult doamna avocat simonette12, mie mi-a dat de gandit Ordinul nr. 741 din 29 mai 2014 a ministrului mediului şi schimbărilor climatice şi ministrul finanţelor publice, publicat in MO nr. 454 din data de 20 iunie 2014, care prevede la Anexa 1, Cap. 1 pct. 7: 7.La cererea de restituire se anexează, în vederea verificării acestora, următoarele documente:
a)hotărârea judecătorească executorie, în copie legalizată;
b)actul de identitate al persoanei fizice/al reprezentantului persoanei juridice, împreună cu împuternicirea dată acestuia, în copie;
Va doresc toate cele bune

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalizare si investire cu formula executorie manuelle manuelle Buna ziua. Copia hotararii judecatoresti care se anexeaza cererii de legalizare si investire cu formula executorie trebuie sa aiba mentiunea \"conform cu ... (vezi toată discuția)
Procedura prealabila investirii cu formula executorie pop sorin pop sorin Buna ziua Inainte de a investii sentinta neatacata, se definitiveaza + autentifica sau este suficient a definitiva considerand ca cererea din urma ... (vezi toată discuția)
Legalizare hotarare - se mai investeste cu formula executorie? cassy cassy va rog sa ma ajutati sa inteleg si sa imi spuneti ce pasi trebuie sa urmez deaorece: azi verificand un dosar pe site Tribunalului mi-a aparut cu rosu in fata ... (vezi toată discuția)