avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asigurare apartament obligatorie + suplimentara
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asigurare apartament obligatorie + suplimentara

Am un apt la ultimul etaj in Constanta. In urma ploilor torentiale apa a patruns in apartament prin tavan, producind pagube imense. Asigurare imi spune ca nu
pote plati nimic pentru ca nu este acoperit fenomenul atmosferic. In polita supl este mentionat risk stabil si dezastre naturale. Reparatia acoperisului este inca sub garantie dar constructorul nu vrea sa accepte posibilele defecte de executare.
Ce pot face in acest caz?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 13:42, 20 August 2014
Puteti actiona in judecata asociatia de proprietari solicitand refacerea terasei si suportarea cval. prejudiciului suportat de dvs; acasta (asociatia) poate chema in garantie firma cu care s-a facut reparatia respectiva a acoperisului si, daca se va stabili de catre instanta, in urma probatoriilor administrate, ca reparatia nu a fost facuta corect, firma respectiva va suporta reparatia din nou a acoperisului ( a terasei) si cval. prejudiciului suportat de dvs; asa cum v-a spus si asiguratorul, si eu consider ca inundatiile nu fac parte din dezastre naturale (acestea sunt: cutremurele, alunecarile de teren etc, ci nu inundatiile de la ploi!).
Dezastrele naturale (cutremur, alunecari de teren, inundatii) sunt acoperite prin polita obligatorie PAD.

Prin asigurarea suplimentara se acopera alte riscuri decat cele din PAD, spargeri de conducte, inundatii de la vecini sau din cauza ploilor torentiale, zapada, incendiu, cadere OZN, trasnet, explozie, uragane, tornade, furt, etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare alexa groupama ciiprian24 ciiprian24 Am făcut o asigurare facultativa la Groupama dar fiind locuința din chirpici nu m-a asigurat în caz de inundatii. La ei merge sa asiguri numai daca ai ... (vezi toată discuția)
Asigurarea obligatorie a locuintelor dellux dellux Daca am incheiat o asigurare facultativa a locuintei de 17 euro trebuie sa am si asigurarea obligatorie PAD ? (vezi toată discuția)
Asigurare casa Livica Livica In legatura cu asigurarea casei am o nelamurire. Am citit undeva pe net ca nu se despagubesc inundatiile din ploaie. Cum vine asta ca eu nu inteleg. Eu stiam ... (vezi toată discuția)