avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Toate veniturile obtinute in timpul casatoriei sunt ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Toate veniturile obtinute in timpul casatoriei sunt considerate bunuri comune?

Buna ziua, sunt interesata de articolul din NCC sau NCPC in care se mentioneaza ca veniturile obtinute de la al doilea loc de munca sunt bunuri comune in perioada casniciei? Mentionez ca primul loc de munca mi-a adus suficiente venituri pentru acoperirea nevoilor curente ale familiei, iar cu banii obtinuti din al doilea loc de munca, am finantat un credit de nevoi personale luat in nume propriu in perioada casniciei, credit folosit la investitii efectuate la casa parintilor mei. In actualul proces exsotul imi solicita 1/2 din ratele achitate la acest credit. Ce sanse are sa obtina acest lucru?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters315143 , utilizator 09:10, 23 Septembrie 2014
Legea nu face distinctie intre venituri provenite din mai multe locuri de munca, ci zice numai ca venitul din munca e bun comun cat are scadenta in timpul casatoriei.
Art 341 ncc.
Dat fiind faptul ca ati contribuit cu sume mult mai mari, puteti cere o cota mai mare din bunuri.
Multumesc mult de raspuns, in sfarsit am inteles ce trebuie sa fac.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Veniturile din munca, partaj ContSters315143 ContSters315143 Am achitat in timpul casniciei cu fostul sot. ratele la un credit personal, cu banii proveniti din munca prestata in afara functiei de baza, respectiv al ... (vezi toată discuția)
Venituri partajabile ioanamir ioanamir Buna ziua. 1. In cazul unui divort veniturile provenite din salarii si veniturile provenite din contracte de prestari servicii intra in masa ... (vezi toată discuția)
Partaj - stimulentele sunt recompense (bun propriu) sau venit ce conduce la cota majorata? GDumitru GDumitru Datele : Casatoria in 1990, divortul in 2013, partaj in 2014. In perioada casatoriei, in intervalul 1992-1995, unul dintre soti a fost angajatul Ministerului ... (vezi toată discuția)