avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... plata indemnizatie crestere copil.....
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

plata indemnizatie crestere copil.....

concediul de crestere copil
este de 23 luni sotia si 1 luna sotul ????????

daca sotia se intoarce la servici dupa 18 luni va primi un stimulent lunar......

m-ar interesa cat timp se primeste acest stimulent
adica pana la face copilul 2 ani sau trebuie sa isi i-a si sotul acea luna concediu?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:23, 19 Noiembrie 2014
~ Conținut șters la cerere ~
1. Daca mama copilului a optat pentru CCC pana la varsta de 2 ani si reia activitatea dupa ce implineste copilul 1 an beneficiaza de stimulentul de insertie pana implineste copilul 2 ani.

2. Daca tatal copilului indeplineste conditiile pentru a beneficia de CCC atunci mama va primi stimulentul de insertie pana va implini copilul 1 an si 11 luni (ultima luna fiind rezervata tatalui).


Slavinia a scris:
Cf. prevederilor legii 111/2010, daca parintele se intoarce la serviciu inaintea implinirii varstei de 2 ani a copilului, nu primeste stimulent. Intoarcerea la serviciu pentru a primi stimulent trebuie sa se faca inainte de implinirea varstei de 1 an a copilului. Odata ce a optat pentru CCC pana la 2 ani, nu mai poate sa opteze pentru alta varianta.

Va rog sa cititi mai cu atentie legislatia si sa nu mai faceti afeirmatii neacoperite de texte legale!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie Andaluzia89 Andaluzia89 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu data obligatorie de a ma intoarce la locul de munca pt a beneficia de stimulent. Situatia sta in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie ccc si revenirea la munca ORoxanaI ORoxanaI Buna seara! Dupa ce am citit legislatia mi-au ramas cateva lucruri neclare. 1. Daca optez pt CCC de 2 ani si dupa un an hotarasc sa ma intorc la munca pot sa ... (vezi toată discuția)
Intoarcerea la serviciu inainte de incheierea ccc MCO MCO Buna ziua. Daca mama opteaza pt CCC de 2 ani, se poate intoarce la servici mai devreme de 2 ani? De exemplu la 1 an jumate cu stimulent de insertie? Sau ... (vezi toată discuția)