avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... marturie mincinoasa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

marturie mincinoasa

Buna ziua!

Vin si eu cu o problema si va rog sa ma aajutati cu un raspuns cat mai repede!
Ne-am construit recent o casa in Simian, jud Mehedinti si am dat pestye niste vecini care ne deranjeaza permanent cu muzica. Am mers la ei si i-am rugat in nenumarate randuri sa dea muzica mai incet, eu fiind si insarcinata iar inainte de Pasti, respectiv pe 07.04.2009 am pierdut si sarcina la 5 luni si jumtate.
Daca am vazut ca nu inteleg, ba dimpotriva au inceput sa ne adreseze injurii atat mie cat si sotului meu, amenintari cu moartea, ca ne dau foc la casa, etc.
Am mers in comuna, am depus plangere la politie dar se pare ca domnii au luat in ras aceste sesizari ale noastre, neluand masurile ce se impun. In aceste conditii am mers la Politia din municipiu care a desemnat un domn pentru a se ocupa de caz, domn care si-a facut si datoria, inaintand mai departe declaratiile mele, ale sotului mei si ale unei vecine care traieste ca si noi, in teroare.
Mentionez ca sotul meu lucreazaq la Pompieri. Ieri, a primit un telefon de la politia comunei Simian pentru a se prezenta la post pentru o declaratie intrucat este acuzat ca a batut-o pe vecina care ne deranja cu muzica, fapt neadevarat.
Azi este de servici, iar maine o sa mearga la post pentru a vedea si el despre ce este vorba, nestiind nici macar ziua in care dclara respectiva ca sotul meu ar fi agresat-o si respectiv, batut-o.
Spuneti-mi va rog ce trebuie facut in situatia in care respectivii vin cu un martor, sau mai multi, evident, martori mincinosi.
Mentionez ca vecinii nostrii nu au servici, sunt persoane cunoscute in comuna ca fiind recalcitrante si mincinoase, fura si nu numai. Problema este ca sunt cam protejati de politia din comuna, politie care a fost oarecum deranjata de interventia organelor de la municipiu.
Unul dintre politistii din comuna chiar i-a spus unui coleg de servici de-al sotului ca o sa faca adresa la servici la sot pentru ca acesta a agresat-o pe femeie( nu este moral sa faca asta pana nu se si cerceteaza si nu se dovedeste ca asa s-au intamplat lucrurile), nu stiu de unde pana unde isi permite sa-i lezeze imaginea sotului meu, neexistand nici macar o declaratie a lui, el luand de buna declaratia "victimei".
Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac, avem rate la banca si ei mizeaza pe faptul ca sotul meu isi va pierde locul de munca.
Multumes
Politia ...in mod normal trebuie sa fie neutra, astfel incat asculta atat parerea Dmv cat si parerea celailalte parti .Trebuie sa vedeti despre ce este vorba , sa vedeti ce martori falsi si in ce constau acuzatiile care vi le aduc.Puteti sa aplelati si la sfatul unui specialist , care va poate indruma mai bine.
Mult succes ,
Multumesc pentru promptitudine!

O sa consultam un avocat care o sa-l insoteasca maine pe sotul meu la politie sa vada despre ce este vorba asa cum ati spus si dumneavoastra.
Faceti o sesizare scisa la politia municipiului, prin care sesizati ca masurile luate de catre politia comunala, ori sunt ineficiente ori sunt vizibil in favoarea celor care incalca legea.
Oricum daca asa este, imi cam pare rau de situatia d-voastra., pentru ca atata vreme cat acestia vor fi veciniii d-voastra nu veti avea nicio clipa de liniste din partea lor, iar lucrurile s-ar putea chiar inrautati.
Eu va sfatuiesc sa incercati sa va intelegeti, caci chiar daca faceti plangere la politie, va judecati pentru amenintare, etc. si veti castiga, tot nu veti rezolva cazul in fond.
eu nu cred ca sotul dvs. poate fi acuzat ca ar fi batut-o pe vecina, chiar daca vine cu martori, intrucat consider ca este nevoie si de un certificat medico-legal si nu doar de martori.
Buna ziua!

Da, se pare ca toata problema pleaca de la politia din comuna care ignora sesizarile noastre si ale vecinilor, problema cu care cred ca se confrunta toata tara ( ma refer la oamenii care duc o viata linistita si care isi vad de treburile lor).
Am incercat de nenumarate randuri sa le spunem ca nu avem nimic cu ei( ma refer la vecini) nu vrem decat sa traim in liniste si armonie, avand in vedere ca platim un intreg salariu( destul de mare) pe rate, nu stiu daca pot ignora nesimtirea lor si a organelor de lege care se complac in aceasta situatie su nu numai.
Din cauza asta, a faptului ca toti tacem si nu facem nimic sa schimbam lucrurile, ne meritam de cele mai multe ori soarta.
Eu va multumesc pentru raspuns, pentru timpul acordat si Doamne Ajuta.
Ganditi-va ca am pierdut o sarcina din cauza stresului, a amenintarilor si a lipsei de liniste( cauza coroborata si cu altele dealtfel).

Alte discuții în legătură

Am fost dat in judecata si nu stiu cum sa procedez aurel2005 aurel2005 Am primit pe data 17.10.2005 o citatie de la judecatoria sectorului 6 Bucuresti ca sunt chemat in Instanta pe data de 08.11.2005 in calitate de inculpat in ... (vezi toată discuția)
Invinuire mincinoasa cris_deo cris_deo Buna seara . Am fost anuntat astazi ca am o reclamatie la politie si trebuie sa merg sa dau o declaratie, dar fiind nerabdator sa vad cine mi-a facut ... (vezi toată discuția)
Plangere penala in 10 randuri luciananuta luciananuta :( Buna ziua. Din pacate nu am studii juridice si din nefericire a trebuit sa-mi reprezint parintii (printr-o procura generala judiciara) mai bine de 2 ani in ... (vezi toată discuția)