avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... marturie mincinoasa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

marturie mincinoasa

Buna ziua!

Vin si eu cu o problema si va rog sa ma aajutati cu un raspuns cat mai repede!
Ne-am construit recent o casa in Simian, jud Mehedinti si am dat pestye niste vecini care ne deranjeaza permanent cu muzica. Am mers la ei si i-am rugat in nenumarate randuri sa dea muzica mai incet, eu fiind si insarcinata iar inainte de Pasti, respectiv pe 07.04.2009 am pierdut si sarcina la 5 luni si jumtate.
Daca am vazut ca nu inteleg, ba dimpotriva au inceput sa ne adreseze injurii atat mie cat si sotului meu, amenintari cu moartea, ca ne dau foc la casa, etc.
Am mers in comuna, am depus plangere la politie dar se pare ca domnii au luat in ras aceste sesizari ale noastre, neluand masurile ce se impun. In aceste conditii am mers la Politia din municipiu care a desemnat un domn pentru a se ocupa de caz, domn care si-a facut si datoria, inaintand mai departe declaratiile mele, ale sotului mei si ale unei vecine care traieste ca si noi, in teroare.
Mentionez ca sotul meu lucreazaq la Pompieri. Ieri, a primit un telefon de la politia comunei Simian pentru a se prezenta la post pentru o declaratie intrucat este acuzat ca a batut-o pe vecina care ne deranja cu muzica, fapt neadevarat.
Azi este de servici, iar maine o sa mearga la post pentru a vedea si el despre ce este vorba, nestiind nici macar ziua in care dclara respectiva ca sotul meu ar fi agresat-o si respectiv, batut-o.
Spuneti-mi va rog ce trebuie facut in situatia in care respectivii vin cu un martor, sau mai multi, evident, martori mincinosi.
Mentionez ca vecinii nostrii nu au servici, sunt persoane cunoscute in comuna ca fiind recalcitrante si mincinoase, fura si nu numai. Problema este ca sunt cam protejati de politia din comuna, politie care a fost oarecum deranjata de interventia organelor de la municipiu.
Unul dintre politistii din comuna chiar i-a spus unui coleg de servici de-al sotului ca o sa faca adresa la servici la sot pentru ca acesta a agresat-o pe femeie( nu este moral sa faca asta pana nu se si cerceteaza si nu se dovedeste ca asa s-au intamplat lucrurile), nu stiu de unde pana unde isi permite sa-i lezeze imaginea sotului meu, neexistand nici macar o declaratie a lui, el luand de buna declaratia "victimei".
Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac, avem rate la banca si ei mizeaza pe faptul ca sotul meu isi va pierde locul de munca.
Multumes
Buna ziua tuturor!

Revin pentru a va spune ca in data respectiva sotul meu era in oras( la o bere) cu 3 colegi de servici....lucru pe care acesti colegi l-au declarat la politie, urmand sa fie inchis dosarul pentru lipsa de probe.
Oricum, eram tare ingrijorati si acum ne-am linistit . Cert este ca nu stiu cum trebuie sa procedam pe viitor...daca acesti oameni continua cu afirmatii mincinoase la adresa mea si a sotului meu? Trebuie sa umblam mereu cu agenda dupa noi sa vedem unde am fost si cu cine am fost?
Mai ales ca sotul meu are haina militara si i-a venit si la servici de la politie o adresa. Imaginea noastra este lezata si asa va fi tot timpul.
Ce este de facut?
Multumesc frumos
Foarte simplu.Formulati o plangere penala pentru denuntare calomnioasa. Cred ca in momentul in care vor vedea ca sunt acuzati nu vor mai formula astfel de plangeri. Conform Art. 259 Cod Penal, denuntarea calomnioasa inseamna:

,,Învinuirea mincinoasa facuta prin denunt sau plângere, cu privire la savârsirea unei infractiuni de catre o anume persoana, se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.
Producerea ori ticluirea de probe mincinoase, în sprijinul unei învinuiri nedrepte, se pedepseste cu închisoare de la unu la 5 ani.
Daca cel care a savârsit fapta declara mai înainte de punerea în miscare a actiunii penale fata de persoana în contra careia s-a facut denuntul sau plângerea, ori împotriva careia s-au produs probele, ca denuntul, plângerea sau probele sunt mincinoase, pedeapsa se reduce potrivit art. 76.''

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost dat in judecata si nu stiu cum sa procedez aurel2005 aurel2005 Am primit pe data 17.10.2005 o citatie de la judecatoria sectorului 6 Bucuresti ca sunt chemat in Instanta pe data de 08.11.2005 in calitate de inculpat in ... (vezi toată discuția)
Invinuire mincinoasa cris_deo cris_deo Buna seara . Am fost anuntat astazi ca am o reclamatie la politie si trebuie sa merg sa dau o declaratie, dar fiind nerabdator sa vad cine mi-a facut ... (vezi toată discuția)
Plangere penala in 10 randuri luciananuta luciananuta :( Buna ziua. Din pacate nu am studii juridice si din nefericire a trebuit sa-mi reprezint parintii (printr-o procura generala judiciara) mai bine de 2 ani in ... (vezi toată discuția)