avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Impozit pentru venitul din vanzarea unui teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Impozit pentru venitul din vanzarea unui teren

tatal meu vinde o suprafata de teren,va trebui sa plateasca impozit la banii care ii primeste in urma vanzari acelui teren?
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Stefan021 , utilizator 20:52, 16 Decembrie 2014
Da, vanzatorul plateste catre stat impozitul calculat de notar iar cumparatorul plateste onorariu notarial corespunzator autentificarii contractului de vânzare, precum si taxa de intabulare catre OCPI.
In subiect ati mentionat ”Impozit pentru venitul din vanzarea unui teren”. Raspunsul este ca NU aveti de plata impozit de venit in caz de vanzarea terenului. Aveti de plata doar impozitul catre stat si taxe catre OCPI.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare-cumparare Roxanne30 Roxanne30 Buna seara, As dori sa va intreb cam cat ar ajunge un contract vanzare-cumparare facut intre mama-fiica si care ar fi valoarea minima a apartamentului la ... (vezi toată discuția)
Rolul precontractului de vinzare cumparare pt un teren liana1963 liana1963 Tata a vindut un teren agricol unei ferme . A fost intocmit un precontract de vinzare cumparare si dupa ce au trecut vreo 4 - 5 zile i au intrat banii in cont ... (vezi toată discuția)
Scutiri taxe notariale Viviana Savulescu Viviana Savulescu buna seara, daca doresc sa inchei un contract de vanzare cumparare impreuna cu o persoana ce are ca studii juridice si adminitrative, ce facilitati de plata a ... (vezi toată discuția)