avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Interpretare legea 145/2014
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Interpretare legea 145/2014

Ca si producator agricol daca nu ma constiui in asociatia descrisa de lege, poate sa mi se elibeze certificatul de producator.
Este obligatoriu ca sokicitantul atestatului de producator sa fie membru a unei structuri asociative profesionale de agricultura?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:45, 26 Decembrie 2014
Legea 145/2014
Art. 2
In intelesul prezentei legi, expresiile de mai jos au urmatoarea semnificatie:
......
c) atestat de producator – documentul eliberat persoanei fizice care desfasoara activitate economica in sectorul agricol, valabil pentru titularul acestuia si care atesta calitatea de producator agricol persoana fizica;

d) carnet de comercializare a produselor din sectorul agricol – documentul utilizat de persoana fizica care detine atestat de producator, precum si de sotul/sotia, rudele/afinii de gradul I, dupa caz, pentru exercitarea actului de comert cu ridicata sau comert cu amanuntul, a produselor agricole obtinute in ferma/gospodaria proprie.
....

Art. 3
(1) Atestatul de producator cuprinde informatii si date privind:
a) numele si prenumele producatorului agricol;
b) denumirea produselor si suprafata de teren exploatata, respectiv efectivele de animale, care sunt inregistrate in registrul agricol organizat de autoritatile administratiei publice locale pe a carei raza se afla terenul/ferma/gospodaria.
(2) Valabilitatea atestatului de producator este de un an calendaristic de la data emiterii si se vizeaza semestrial, prin aplicarea stampilei si semnaturii primarului comunei, orasului, municipiului, sectorului municipiului Bucuresti, dupa caz.
(3) Atestatul de producator se elibereaza, la cerere, persoanelor fizice care opteaza pentru desfasurarea unei activitati economice in sectorul agricol, dupa verificarea cu privire la existenta suprafetelor de teren, respectiv a efectivelor de animale pentru care se solicita eliberarea atestatului de producator.
....

Prin urmare, atestatul de producator se elibereaza si persoanelor fizice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aplicare legea nr.145/2014 mrbizon mrbizon buna ziua, ceea ce as dori sa intreb este daca sunt obligat sa fiu inscris intr-o asociatie pt a putea primi atestatul de producator eliberat de catre ... (vezi toată discuția)
Pot vinde legume- fructe fara atestat de producator ? claudiughebauer1975 claudiughebauer1975 Vreau sa stiu cum pot face fapte de comert cu legume-fructe pe care le achizitionez de la producatori? Am nevoie de firma si casa de marcat, pot vinde in ... (vezi toată discuția)
Carnet de comercializare pentru vanzari online Centaphi Centaphi Buna ziua! Pot fi folosite atestatul de producator + carnetul de comercializare pentru vanzari online de legume? Sau pot fi folosite doar in ... (vezi toată discuția)