avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Calcul salariu
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Calcul salariu



Buna seara,

Va rog sa ma ajutati cu calcularea salariului pentru sotia mea incepand cu luna ianuarie 2015. In anul 2015 a lucrat in data de 2 ianuarie dupa care a intrat in concediu medical cod 01 - 75 % ( sarcina cu risc ).
Veniturile nete ale sotiei au fost:
- iulie 2014 - decembrie 850 lei.
In toata aceasta perioada nu a avut concediu medical.
Salariul de incadrare este de 900 lei ( salariul minim pe economie ).
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 12:31, 16 Martie 2015
Indemnizatia pentru concedii medicale se calculeaza astfel:
- se aduna veniturile brute realizate in cele 6 luni anterioare (inclusiv indemnizatii CM)
- se aduna numarul de zile lucratoare din cele 6 luni in care a lucrat sau a avut CM (zilele lucratoare din luna, fara concedii fara plata, absente nemotivate)
- se calculeaza media zilnica prin impartirea total venituri / total zile (cu 2 zecimale)
- indemnizatia = media zilnica x nr.zile lucratoare incluse in perioada de pe certificatul medical x procentul stabilit in functie de codul de indemnizatie (le gasiti pe versoul certificatului)

Deci trebuie sa precizati veniturile brute pe ultimele 6 luni si daca are persoane in intretinere (pentru deducerea personala).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am o întrebare pentru o operație de hernie cât ... Adrian 13 Adrian 13 Bună seara am o întrebare pentru o operație de hernie cât se plătește concediu medical??? (vezi toată discuția)
Calcul indemnizație concediu prenatal ellena_87 ellena_87 Care este valoarea indemnizației concediului prenatal la un salariu brut de 4000lei? Precizez că nu am avut concediu medical in ultimele 6 luni. Va ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu prenatal miha2015 miha2015 Buna ziua, Incepand cu data de 05.01.2015.am intrat in concediu prenatal.In conditiile in care pe cartea de munca am avut numai salariu minim pe economie,fara ... (vezi toată discuția)