avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Act sexual cu un minor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Act sexual cu un minor

Buna ziua! Am citit multe dintre subiectele de pe acest forum, insa fiecare este un caz diferit. Am o cunostiinta, un baiat, (luna aceasta implineste 23 de ani) care a intretinut relatii sexuale cu o minora (in septembrie va implini varsta de 16 ani). Amandoi sunt de etnie rroma, fata a fost virgina.Actul sexual s-a petrecut in casa ei, familia acesteia stiind de prezenta iubitului, vazand ca vor dormi impreuna.El a fost intr-o usoara stare de ebrietate, fata a incercat sa il atraga,l-a pupat,l-a imbratisat, i-a dat de inteles faptul ca vrea sa faca acel lucru. El a dat de inteles in fata familiei ca ar lua-o de nevasta in urma celor intamplate. Dupa cateva zile, acesta a plecat de la domiciliul respectivei,spunandu-i prin intermediul telefonului ca ar dori incetarea relatiei,din motiv ca are pe altcineva si chiar nu si-ar dori o relatie cu respectiva. Fata a inceput sa planga, a anuntat toata familia,acestia au fost la politie si au depus o plangere cum ca ar fi obligat-o sa intretina relatii sexuale cu el. Inca nu a fost sa depuna o declaratie si este foarte infricosat.Mentionez faptul ca, nu are niciun fel de putere financiara, nu ar putea sa isi angajeze un avocat.Daca s-ar face un dosar si s-ar ajunge mai departe,iar fata ar fii dusa la legist s-ar vedea faptul ca nu a fost fortata si nu are urme de violenta. Ce s-ar putea intampla in acest caz? Va fii pedepsit,ori nu? Am inteles ca varsta la care se considera ca un minor si-ar putea da consimtamantul este de 15 ani, ajuta la ceva? Va multumesc!
Nu se poate ști cum se va termina povestea, fapta poate constitui infracțiune în anumite condiții.Totul trebuie dovedit prin probe.

Art. 218 - Actul sexual cu un minor
(1) Actul sexual, de orice natură, cu o persoană de sex diferit sau de acelaşi sex, care nu a împlinit vârsta de 15 ani, se pedepseşte cu închisoare strictă de la 3 la 10 ani şi interzicerea unor drepturi.
(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează actul sexual, de orice natură, cu o persoană de sex diferit sau de acelaşi sex a cărei vârstă este între 15 şi 18 ani, dacă fapta este săvârşită de tutore sau curator, ori de supraveghetor, îngrijitor, medic curant, profesor sau educator, folosindu-se de calitatea sa, ori dacă făptuitorul a abuzat de încrederea victimei sau de autoritatea ori influenţa sa asupra acesteia.
(3) Dacă actul sexual, de orice natură, cu o persoană de sex diferit sau de acelaşi sex, care nu a împlinit vârsta de 18 ani, a fost determinat de oferirea sau darea de bani ori alte foloase de către făptuitor, direct sau indirect, victimei, pedeapsa este închisoarea strictă de la 3 la 12 ani şi interzicerea unor drepturi.

(4) Dacă faptele prevăzute în alin. (1)-(3) au fost săvârşite în scopul producerii de materiale pornografice, pedeapsa este închisoarea strictă de la 5 la 15 ani şi interzicerea unor drepturi, iar dacă pentru realizarea acestui scop s-a folosit constrângerea, pedeapsa este detenţiunea severă de la 15 la 20 de ani şi interzicerea unor drepturi.
(5) Când fapta prevăzută în alin. (1) a fost săvârşită în împrejurările prevăzute în art. 217 alin. (2) lit. b) ori dacă faptele prevăzute în alin. (1)-(4) au avut urmările prevăzute în art. 217 alin. (2) lit. e), pedeapsa este detenţiunea severă de la 15 la 20 de ani şi interzicerea unor drepturi.
(6) Dacă fapta a avut ca urmare moartea sau sinuciderea victimei, pedeapsa este detenţiunea severă de la 15 la 25 de ani şi interzicerea unor drepturi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dacă o fata de 16 ani face 17 într-o luna , se muta cu prietenul ... Lavinia1334567 Lavinia1334567 Dacă o fata de 16 ani face 17 într-o luna , se muta cu prietenul ei major ,pleacă de acasă, și părinții anunță autoritățile, autoritățile au ... (vezi toată discuția)
Corupere de minori - elemente constitutive ale infractiunii elenaciocanache elenaciocanache Buna ziua. sunt noua in acest forum si de aceea va cer scuze daca am unele greseli. Numele meu este Elena si am o fiica de 16 ani care a inceput o relatie cu ... (vezi toată discuția)
Corupere de minori? onofrei112 onofrei112 As dori si eu sa stiu daca eu am 16 ani iar iubita mea are 24 iar amandoi suntem de acord cu relatia adica fara santajuri sau altele este conrupere de minori ... (vezi toată discuția)