avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dacă o fata de 16 ani face 17 într-o luna , se muta ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dacă o fata de 16 ani face 17 într-o luna , se muta cu prietenul ...

Dacă o fata de 16 ani face 17 într-o luna , se muta cu prietenul ei major ,pleacă de acasă, și părinții anunță autoritățile, autoritățile au dreptul de a lua persoana minora de unde este mutata? Dacă ea este deacord ,și nu vrea acasă.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 19:40, 2 Februarie 2023
Daca parintii anunta autoritatile,desigur ca v-a fi luata si dusa acasa.Minorii locuiesc de regula cu parintii.Fata sa mai astepte un an pana devine majora si se va muta unde doreste.Un an trece repede.
La varsta d e16 ani fata este minora se afla sub tutela parintilor
Daca parintii nu accepta relatia si informeaza autoritatile competente ,fata poate fi luata de la prieten care poate suporta consecintele legale

Art 218 C pen - ACT SEXUAL CU MINOR

(1) Actul sexual, de orice natură, cu o persoană de sex diferit sau de acelaşi sex, care nu a împlinit vârsta de 15 ani, se pedepseşte cu închisoare strictă de la 3 la 10 ani şi interzicerea unor drepturi.

(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează actul sexual, de orice natură, cu o persoană de sex diferit sau de acelaşi sex a cărei vârstă este între 15 şi 18 ani, dacă fapta este săvârşită de tutore sau curator, ori de supraveghetor, îngrijitor, medic curant, profesor sau educator, folosindu-se de calitatea sa, ori dacă făptuitorul a abuzat de încrederea victimei sau de autoritatea ori influenţa sa asupra acesteia.

(3) Dacă actul sexual, de orice natură, cu o persoană de sex diferit sau de acelaşi sex, care nu a împlinit vârsta de 18 ani, a fost determinat de oferirea sau darea de bani ori alte foloase de către făptuitor, direct sau indirect, victimei, pedeapsa este închisoarea strictă de la 3 la 12 ani şi interzicerea unor drepturi.

(4) Dacă faptele prevăzute în alin. (1)-(3) au fost săvârşite în scopul producerii de materiale pornografice, pedeapsa este închisoarea strictă de la 5 la 15 ani şi interzicerea unor drepturi, iar dacă pentru realizarea acestui scop s-a folosit constrângerea, pedeapsa este detenţiunea severă de la 15 la 20 de ani şi interzicerea unor drepturi.

(5) Când fapta prevăzută în alin. (1) a fost săvârşită în împrejurările prevăzute în art. 217 alin. (2) lit. b) ori dacă faptele prevăzute în alin. (1)-(4) au avut urmările prevăzute în art. 217 alin. (2) lit. e), pedeapsa este detenţiunea severă de la 15 la 20 de ani şi interzicerea unor drepturi.

(6) Dacă fapta a avut ca urmare moartea sau sinuciderea victimei, pedeapsa este detenţiunea severă de la 15 la 25 de ani şi interzicerea unor drepturi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act sexual cu un minor AlexandraHDR AlexandraHDR Buna ziua! Am citit multe dintre subiectele de pe acest forum, insa fiecare este un caz diferit. Am o cunostiinta, un baiat, (luna aceasta implineste 23 de ... (vezi toată discuția)
Poate fi corupere de minori?... andrandra andrandra am 15 ani jumatate si prietenul meu are 22...vreau sa stiu daca exista vreun risc ca acesta sa fie acuzat de corupere de minori, sau daca parintii mei pot face ... (vezi toată discuția)
Ma nu mesc willi tyebowilli tyebowilli ma numesc willi si am 22 de ani si am o mica problema prietena mea are 16 anii si 7 luni si am avut relati sexsuale cu ia deci locuiesc cu ia inpreuna la ... (vezi toată discuția)