avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Abuz fima verificare gaze
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Abuz fima verificare gaze

Buna ziua
As dori sa intreb daca e legal ca o firma comerciala sa puna un afis pe casa scarii si sa anunte ca locatarii sa fie acasa la data X, intre orele y, pt ” propunerea verificarii instalatiei de gaze”. La data respectiva vin, spun ca-s de la gaze, nu PROPUN nimic - nu se legitimeaza, nu arata o autorizatie, nu spun ce vor sa faca, nu negociaza un pret - fac o mica verificare si pleaca. Locatarii, oameni simpli, accepta fara intrebari si fara retinere tot ce se intampla...ca doar au fost ”cei de le gaz”. Corect ar fi fost sa se spuna: suntem o firma printre multe altele, va propunem o verificare a instalatiei la pretul Z, daca sunteti de accord, sunati-ne! Dar sa se autoinvite singuri in casa ta, printr-un anunt duplicitar care sugera pervers obligativitatea indiscutabila, mizand pe ignoranta locatarilor, mi se pare un abuz grosolan. Va rog sa-mi spuneti cum pot sa ii penalizez,sa nu mai opereze cu astfel de strategii de marketing f discutabile...
Cu multumiri
Cel mai recent răspuns: dansara2002 , utilizator 15:00, 16 Martie 2015
Proprietarul este liberul arbitru care permite accesul in proprietate a tertilor
Inclusiv autoritatile in drept =parchetul daca doreste sa intre in proprietate are obligatia sa prezinte m,andat
De regula verificarea instalatiilor se face prin implicarea asociatiei de proprietari care dupa concretizarea contractului,poate informa corect si complet proprietarii despre verificarea care urmeaza a se executa
Da, cam asa se intampla si pe la noi... Adica obraznicul mananca praznicul...
Furnizorul de gaze naturale nu se mai complica cu maruntisuri dintr-astea, cu verificarea gazelor, asa ca au externalizat activitatea cui si-a facut firma autorizata. Daca va uitati unde trebuie, o sa constatati ca patronii acestor firme sunt fosti sefi de birou sau responsabili cu cine stie ce activitati de la vechea firma de gaze, adica niste baieti destepti, ca doar nu o sa ma duc eu acolo, care am calificarea de macaragiu...
In fine, si noi am fost contrariati de agresivitatea cu care ne trateaza, numai ca noi le-am luato inainte. Stiind ca avem termenul de verificare, am sunat firma cu care s-a facut verificarea in martie 2013, baietii au venit, au verificat cam 75% dintre apartamente, iar la apartamentele ramase le-am sugerat cu ce firma sa faca verificarea - in sensul ca macar ii cunosteam. Sigur proprietarii pot face verificare cu cine vor, pana la urma sunt unii proprietari care nu tin nici la pret si nici la firma, ideea este sa aiba situatia in regula.
Baietii care vin, ati observat ca nu va incaseaza nimic, ci va bifeeaza intr-o situatie (pusa la dispozitie de furnizor) si va elibereaza si un document privind efectuarea reviziei, urmand ca la prima factura sa ne taxseze...
In alta ordine de idei, puteti sa nu-i primiti in casa - nu va poate obliga nimeni, numai ca verificarea tre' s-o faceti in aceasta luna, cu ce firma vreti dvs.
Da, de acord cu ce spuneti. Problema mea e insa alta. Cu ce drept o firma oarecare imi spune mie sa stau acasa, ca vine sa faca verificari? Cum ar fi ca o firma de cartier, de asigurari auto sa posteze un anunt ca maine sa fiu acasa la ora X ca sa-mi faca asigurare auto ( ca doar si asigurarea obligatorie!!) la un pret stabilit de ei, si numa cu ei? Cum pot penaliza astfel de abuz, astfel de obraznicii? Oamenii simpli nu realizeaza ca au si alte optiuni, la alte preturi, si sunt victimele unor manipulari ce tin pe de o parte de prejudecati (” is cei de la gaze”) pe de alta parte de duplicitatea textului anuntului postat...
Daca o tanara imi spune sa stau acasa la ora XX ca va veni la mine, oare sa fac ceea ce spune!?
Pe usile si peretii blocurilor se lipesc tot felul de anunturi. Noi le mai curatam, mai apelam la "Serviciul urbanism si afisaj stradal"...
Cat priveste verificarea instalatiei de gaz, aceea obligatorie odata la 2 ani ca si cea la 10 ani, furnizorul de gaze are o firma a sa, dar a mai autorizat si alte sute de firme in toata tara, firme care nu sunt ale furnizorului. Toate isi fac treaba si la preturi apropiate.
Cum o deosebim pe aceea a furnizorului de celelalte? Firma furnizorului de gaz verifica, incheie un PV si pleaca fara sa ceara bani. Costul verificarii se gaseste pe factura urmatoare de gaz.
Celelalte firme care sunt autorizate, vin, verifica si cer banii pe loc.
Verificati daca si la dumneavoastra se intampla asa.
@Adam Grecu,

Multumesc pt efort si bunavointa

Problema mea nu e de ordin tehnic, cat una morala, de respect si corecta informare a omului. Daca esti interesat sa-mi faci verificarea cere-ti scuze ca ma deranjezi pt profitul tau, legitimeaza-te, arata-mi autorizatia si propune-mi un pret. Poate te iau. Dar sa vii peste mine si, printr-o manipulare prin omisiune, sa-mi iei in mod abuziv posibilitatea optiunii, asta nu e de tolerat. Fiind o problema personala, fiecare poate decide cand, cu cine si la ce pret face verificarea.
Eventual, furnizorul putea reaminti locatarilor ca pana la sfarsitul lunii sa fie efectuata verificarea tehnica, urmand ca fiecare sa o faca cu cine crede de cuviinta.
Au intrat in casele oamenilor ca in branza. Nici un act, nici o legitimatie, nici un contract semnat in prealabil... nimic! Ganditi-va ca, Doamne fereste!, puteau fi niste infractori reali!

O seara buna!
Ultima modificare: Vineri, 13 Martie 2015
Adriantot, moderator

Alte discuții în legătură

Verificare instalatie gaze vasile35 vasile35 Buna ziua, Revin cu o intrebare privind verificarea periodica a instalatiei de gaze a blocului. Descriere situatie: Pentru verificarea periodica a ... (vezi toată discuția)
Verificari gaze Dorinel_77 Dorinel_77 Buna ziua Suntem mai multi locatari si firma S C ENERGOINSTAL PREMIUM SRL sa faca verificare la gaze,este gratuit aceasta verificare sau trebuie ... (vezi toată discuția)
Refuz montare val3ros val3ros buna ziua...fac apel la bunavointa dumneavoastra pt a primii sfaturi legate de urmatorul caz.... ...asociatia de proprietari a fost notificata de Distrigaz ca ... (vezi toată discuția)