avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 220 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Abuz fima verificare gaze
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Abuz fima verificare gaze

Buna ziua
As dori sa intreb daca e legal ca o firma comerciala sa puna un afis pe casa scarii si sa anunte ca locatarii sa fie acasa la data X, intre orele y, pt ” propunerea verificarii instalatiei de gaze”. La data respectiva vin, spun ca-s de la gaze, nu PROPUN nimic - nu se legitimeaza, nu arata o autorizatie, nu spun ce vor sa faca, nu negociaza un pret - fac o mica verificare si pleaca. Locatarii, oameni simpli, accepta fara intrebari si fara retinere tot ce se intampla...ca doar au fost ”cei de le gaz”. Corect ar fi fost sa se spuna: suntem o firma printre multe altele, va propunem o verificare a instalatiei la pretul Z, daca sunteti de accord, sunati-ne! Dar sa se autoinvite singuri in casa ta, printr-un anunt duplicitar care sugera pervers obligativitatea indiscutabila, mizand pe ignoranta locatarilor, mi se pare un abuz grosolan. Va rog sa-mi spuneti cum pot sa ii penalizez,sa nu mai opereze cu astfel de strategii de marketing f discutabile...
Cu multumiri
Cel mai recent răspuns: dansara2002 , utilizator 15:00, 16 Martie 2015
amvirdan a scris:
Lucrurie sunt foarte simple: o firma de verificare gaze nu intra intr-un condominiu decat dupa ce a semnat un contract cu presedintele.
Restul sunt abuzuri.

Ceea ce sustineti acici e o aiureala.
Daca blocul (blocurile) din asociatria de proprietari beneficiaza de gaz la comun, sigur ca furnizorul a incheiat un contract cu asociatia de proprietari, contract de furnizare, cu drepturi si obligatii, clauze... Dar reprezentantii furnizorului pot intra in bloc oricand estre cazul sa faca verificari, revizii, cu sau fara solicitarea oricarul proprietar... si pentru toate acestea nu exista un contract cu presedintele asociatiei pe baza caruia sa intre intr-un condominiu, asa cum sustineti dv.
Daca blocul (blocurile) sunt debransate de la sistemul centralizat de gaz (implicit si energie termica), fiecare a[partament avand centrala proprie, reprezentantii furnizorului intra in condominiu pentru verificari, pentru revizii... conform contractelor incheiate cu fiecare proprieatr de apartament in parte, fara nici o aprobare, aviz, contract, accept.. din partea presedintelui asociatiei.
Sper sa nu va simtiti afectat, discriminat, ori sa va suparati pentru acesta incercare de lamurire.


@elga50 are dreptate.
De la inceput, precizez ca am fost dus in eroare( neexistand un anunt afisat de Asociatia de Proprietari), m-am referit la proprietarii ce detin CT de apartament care-si pot alege firma de verificare a gazelor, firma autorizata si agreata de furnizorul de gaze.
Pentru locatarii ce folosesc gaze menajere, responsabilitatea verificarilor periodice cade in sarcina Presedintelui Asociatiei de Proprietari care are oblgatia sa incheie contract cu o firma de verificari. In acest caz, se impunea ca anuntul sa fie postat de administratia asociatiei cu cel putin 6 zile inainte.
Firma care a postat anuntul si-a oferit serviciile. Operatorii care s-au deplasat pe teren, aveau sarcina de serviciu si s-au comportat conf. afisarii @mottofree, mai ales ca era in interesul lor sa faca verificari, cat mai multe. Nu-i scuz ca nu s-au legitimat, dar poate nici nu au avut cunostinta de reletia firma-locatari.Au primit o dispozitie :" -Mergeti la blocul..., de la adresa... si faceti verificarea periodica".
Primul de condamnat este Asociatia de Propietari . Al doilea, locatarul care nu s-a interesat la administratie si a permis accesul in apartament.
La mine in casa nu intra cine vrea, cand vrea si cu ce vrea.
@petricadracea,

Vinovat in sensul juridic este firma de verificare a instalatiei, care printr-un limbaj duplicitar a lasat sa se inteleaga ca e de la sine inteles sa se faca verificarea numai prin ea. Locatarul, sigur ca a gresit, dar este victima si plateste ignoranta printr-un pret probabil mai mare si prin faptul ca in mod abuziv si inselator i se fura libertatea optiunii.
Ultima modificare: Luni, 16 Martie 2015
Adriantot, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Verificare instalatie gaze vasile35 vasile35 Buna ziua, Revin cu o intrebare privind verificarea periodica a instalatiei de gaze a blocului. Descriere situatie: Pentru verificarea periodica a ... (vezi toată discuția)
Verificari gaze Dorinel_77 Dorinel_77 Buna ziua Suntem mai multi locatari si firma S C ENERGOINSTAL PREMIUM SRL sa faca verificare la gaze,este gratuit aceasta verificare sau trebuie ... (vezi toată discuția)
Refuz montare val3ros val3ros buna ziua...fac apel la bunavointa dumneavoastra pt a primii sfaturi legate de urmatorul caz.... ...asociatia de proprietari a fost notificata de Distrigaz ca ... (vezi toată discuția)