avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 370 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Agentie recrutare forta de munca/contracte de munca cu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Agentie recrutare forta de munca/contracte de munca cu strainatatea

Din Legea 156/2000:
Art. 8
Agentii de ocupare a fortei de munca pot desfasura activitatea de mediere a angajarii cetatenilor romani in strainatate daca indeplinesc urmatoarele conditii:
a) dispun de spatiul si de dotarile necesare pentru buna desfasurare a activitatii, asa cum acestea vor fi precizate in metodologia de aplicare a prezentei legi;
b) au incadrat in munca personal cu experienta in domeniul fortei de munca;
c) au organizat o banca de date care sa cuprinda ofertele si solicitarile de locuri de munca in strainatate, informatii referitoare la conditiile de ocupare a acestora si la calificarile si aptitudinile solicitantilor aflati in evidenta lor;
d) au incheiat cu persoane juridice, persoane fizice si organizatii patronale din strainatate, dupa caz, contracte care contin oferte ferme de locuri de munca;
e) sunt inregistrati la inspectoratul teritorial de munca in a carui raza isi au sediul.
.....

Ce studii trebuie sa aiba personalul angajat pentru a putea fi incadrat la "personal cu experienta in domeniul fortei de munca" O diploma de inspector resure umane ar fi potrivita?
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 16:41, 19 Martie 2015
Buna ziua,
Da, persoanele cu studii in resurse umane sunt cele la care face referire textul de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Leasing de personal in strainatate?? Forumconsult Forumconsult Buna ziua, Suntem o firma de resurse umane si ne intereseaza daca putem face leasing de personal in strainatate si ce conditii ar trebui sa indeplinim pentru ... (vezi toată discuția)
Infiintarea unei firme de plasare a fortei de munca GeorgyP GeorgyP Buna, intentionez sa deschid o firma de plasare a fortei de munca in strainatate si as dori sa stiu daca pentru acreditare e necesara angajarea personalului ... (vezi toată discuția)
Cetateni straini - in strainatate carmenliv carmenliv solicit punctul de vedere in ceea ce priveste infiintarea si autorizarea unui SRL avand ca obiect de activitate recrutare si plasare forta de munca EXCLUSIV ... (vezi toată discuția)