avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Bani şi Afaceri ... Tendinţe în lumea creditării Termen de implementare - prima casa
Discuție deschisă în Tendinţe în lumea creditării

Termen de implementare - prima casa

Buna ziua,
Va solicit sprijinul in legatura cu intelegerea exacta a termenului legal de implementare a programului ,,Prima Casa,,
Nelamurirea mea consta in faptul daca ma incadrez in conditiile de eligibilitate a programului...
In acest sens s-au emis de catre guvern OUG nr. 60/2009 privind masurile in vederea implementarii programului ,,Prima Casa,, publicata in M.O.Partea I, nr. 481/04.06.09 si H.G. nr. 717/2009 publicat in M.O. nr. 418/18.06.09, dar nu se specifica cu exactitate cand intra in vigoare(30 zile de la publicarea in M.O. sau alt termen)
Am avut o casa batraneasca la tara dar am vandut-o pe data de 12 iunie 2009, independent de ,, Prima Casa,,, nelocuind acolo...Informatia despre program a venit dupa data de 12 iunie 2009...
Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: mihalache70 , utilizator 22:34, 25 Iunie 2009
www.avocatnet.ro/content/art...

Vedeti in ce masura va ajuta articolul publicat de Avocatnet.
Nu ma ajuta..e vorba de asta:
www.avocatnet.ro/content/art...
unde se specifica
Art. 1. — (1) Se aproba programul „Prima casa” ca program guvernamental care are ca obiectiv facilitarea accesului persoanelor fizice la achizitia unei locuinte prin contractarea de credite.
(2) Beneficiarii programului „Prima casa” sunt persoane fizice care la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta nu detin in comun sau individual, impreuna cu sotii lor sau cu alte persoane, in proprietate o locuinta, indiferent de modul in care a fost dobandita, si nici nu au in derulare un credit ipotecar.
Intrebarea e :CARE ESTE DATA INTRARII IN VIGOARE A OUG nr. 60/2009? Ca din continutul ei si din M.O. nu reiese nicio data...
OUG intra in vigoare la data publicarii in Monitorul Oficial
Asa e..Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima casa ... gigelas gigelas Buna seara, In cazul mostenirii unei cote/parti dintr-un apartament,unul dintre mostenitori,va mai putea sa beneficieze de programul \"Prima Casa\" ... (vezi toată discuția)
Conditii prima casa claudyta claudyta buna ziua .ce conditii trebuie sa ai ca sa intri in programul prima casa ? va multumesc (vezi toată discuția)
Prima casa - sunt eligibil daca am o casa in proprietate? mick_the_builder mick_the_builder ce sanse am sa beneficiez de program daca am o casa pe numele meu?este valabil un contract de mana de acum 3 luni prin care renunt la dreptul de proprietate in ... (vezi toată discuția)