avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Retrocedare, situatie dosar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Retrocedare, situatie dosar

Buna ziua!
Sunt unicul mostenitor al unei persoane care a detinut un teren in zona Giulesti, teren confiscat. Am gasit niste documente care arata ca persoana respectiva a incercat recuperarea acestui teren. A depus o cerere la Primarie si a primit raspuns ca terenul se afla in proprietatea ICRAL (sau ceva de genul acesta).
Terenul a apartinut mamei defunctei si ma intrebam daca se mai poate face ceva pentru a recupera acel teren sau despagubirile aferente.
Cel mai recent răspuns: vitalsmart , utilizator 19:22, 6 Aprilie 2015
Buna seara!
Revin cu precizari.
In 1993 s-a depus o cerere la CL sector 6 serviciul cadastru-fond funciar, prin care se solicita regimul juridic al terenului. Din verificarile facute reiese ca terenul se afla in administratia SC O.....T SA.
In 1995 s-a depus o noua cerere la care s-a primit urmatorul raspuns:
" Din verificarea dosarului de impunere, rezulta ca terenul si constructia din str. D, sector 6, a trecut din proprietatea defunctei G S in proprietatea Statului prin dispozitia 11047/1976 a Administratiei Financiare a Consililuli Popular al Municipiului Bucuresti, in baza certificatului de succesiune vacanta nr.76/1975. Prin procesul verbal nr 34529/1976, terenul si constructia au fot predate la I...L Giulesti.
Urmare acestora si a sentintei civile 1124/1995 depusa de dvs, am sesizat Consiliul Local al Municipiului Bucuresti.
Pana la primirea raspunsului, cererea dvs a fost clasata."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune vacanta dar cu mostenitori de gradul 1 vitalsmart vitalsmart Buna seara! Subiectul acestei discutii este un teren situat in Bucuresti. In urma unei cereri formulate in 1993 s-a aflat ca terenul este in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, avand un dosar deschis pentru uzucapiunea de 30 de ... Raducu- Raducu- Buna ziua, Avand un dosar deschis pentru uzucapiunea de 30 de ani pentru un teren, instanta de fond a respins ca neintemeiat avand in considerare ... (vezi toată discuția)
Casa confiscata in 1959 pentru "uneltirea contra oranduirii sociale si detinere de valuta" pinkpanther pinkpanther Buna ziua, am o problema destul de complicata si orice sfat este binevenit. Casa (si terenul aferent) in care locuiesc este 50% cota indiviza in ... (vezi toată discuția)