avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire a doua sotie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire a doua sotie

Ajutati-ne va rugam....ne contrazicem o mana de colegi...Avem 2 soti,amandoi la a 2a casatorie.La sotie totul clar...sotul nu a facut partajul cu prima sotie.Este vorba de un apartament pe care l-a cumparat cu prima.
Daca el decedeaza, ce mosteneste a 2a sotie?
Am uitat sa precizez ca apartamentul este luat cu credit ipotecar si fiecare isi plateste partea....
Ultima modificare: Miercuri, 22 Aprilie 2015
bogdanbobi, utilizator
Cel mai recent răspuns: d_doinita , utilizator 18:51, 22 Aprilie 2015
A doua sotie va mosteni cota parte din jumatatea sotului. Prima sotie isi ia jumatatea in urma partajului.
CristinaPaisa a scris:

Prima sotie isi ia jumatatea in urma partajului.


Apartamentul poate fi impartit doar ca intreg, ori ei detin deja fiecare cate o jumatate. In urma partajului, in functie de intelegerea dintre fostii soti, sotul poate obtine intregul apartament sau nimic.
Daca nu fac partaj, in cazul nefericit al decesului sotului, a doua sotie va mosteni o cota parte (calculata in functie de ce clase de mostenitori mai are defunctul ) din jumatate de apartament, inclusiv ratele ce le mai are de platit din credit.
Daca fostii soti se hotarasc sa faca partaj si sotul cedeaza fostei sotii jumatatea sa de apartament primind in schimb o despagubire , la decesul sau sotia a doua nu mai mosteneste nimic.
Daca sotul despagubeste prima sotie obtinand el intregul apartament, la decesul sau a doua sotie ar mosteni , ca sin primul caz, o cota din intregul apartament.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit partaj wazz wazz Buna ziua Avem doi soti cu regim matrimonial comunitate de bunuri. Unul dintre acestia a facut credit bancar pt a achita fostului sau sot o suma stabilita ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa tata OAIDA-ANETA OAIDA-ANETA Sunt divortata si am o fiica ; fostul meu sot s-a recasatorit si actuala sotie are un fiu:fostul meu sot are de la tatal decedat(mama lui traieste inca)o ... (vezi toată discuția)
Drept la apartament IKALIKA IKALIKA Tatal meu a avut un apartament cumparat de el. A cunoscut o femeie si a vandut apartamentul. Impreuna cu aceasta au cumparat un alt apartament . Pe contractul ... (vezi toată discuția)