avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 203 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... PROBLEMA RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

PROBLEMA RCA

Propun sa luam atitudine impotriva despagubirilor INSUFICIENTE in detrimentul pagubitilor, pana la urma este asigurare de raspundere civila sau partial...
Nu cred ca sunt singura nemultumita de suma pe care asiguratorul vinovatului nu il dspagubeste corespunzator de aceea pentru toti cei care au pus din buzunarul propriu bani ca sa-si repare masina sau au folosit casco-ul propriu(adica tot din buzunarul tau).
-am un ford mondeo 2002- 175000 km - ghia- cu toata optiunile- si mi-au dat val de catalog DE PIATA- pentru ca au scazut preturile la masini
-am primit 14500 ron dauna totala sau 19700 daca o repar- eu am cautat pe net dar la banii acestia ghia 2002 n-am cum sa iau
-nu am gasit service care sa-mi faca masina in pret(e sarit un airbag f dr si trebuie inlocuit si panoul de bord)
-dupa normele legale ar fi trebuit s primesc si eu o cope a notei de constatare cu piesele care se inlocuiesc sau se repara-document pe care nu l-am primit am reusit sa fac rost de la service de un dviz provizoriu
- in baza acestui deviz am fost la cateva service-uri si la 2 magazine de piese ca sa cer oferte- de la un service - cutorizat de asigurator am primit pret-34000ron -
- cel mai mic pret 25000 roni pe care l-am gasit la care poate mai negogiez 10-1500roni
-raman 3700 roni pe care trebuie sa-i pun eu sau sa-l dau in judecata
-dar asta inseamna ca nu-mi fac masina
Doresc masina in starea initiala nu am pretentii decat sa nu fie reparata de mantuiala si carpita- pana la accident a fost o masina foarte , foare buna , am ingrijit-o ca pe ochii din cap dar n-am avu cum s-o iau din calea tampitului care a incalcat mai multe reguli de circulatie si prostie.
Conduc de 11 ani si fac destul de multi km nu am avut nici o amenda conduc prudent, conduc sub deviza'' fereste-te de ceilalti si fereste-i si pe ei'', fara sa fiu o bleaga in trafic prefer sa dau prioritate cand nu trebuie decat sa ma expun unui risc si torusi intra un tantalau in mine si tot eu am de platit.
Inteleg ca aceasta asigurare trebuie sa se repare paguba produsa, atat nici 10 bani in plus nu doresc si am ajuns sa umblu pe la service-uri sa caut ceva mai ieftin, azi maine ma duc la tara sa caut un fierar care intre doua potcoave imi indreapta si mie bara numai sa aiba aviz RAR.
Mi a-a spus ca asta e masinile s-au ieftinit si piesele sunt tot scumpe, asta ne e tara, dar reamintesc ca tot in tara asta s-au platit si politele RCA din salarii tot de tara asta.
Daca s-au scumpit piesele si s-au ieftinit masinile sa se gaseasca o solutie si sa se decida cat si ce acopera aceasta asigurare obligatorie dar cu efecte precare.
Nu stiu cum se face dar eu nu am cu banii acestia nici sa-mi fac masina, nici sa-mi cumpar alta similara- atunci asigurarea aceasta unde si-a pierdut scopul?
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 18:40, 29 Iunie 2009
Aveti dreptate in ceea ce ati prezentat, insa nu v-ati gandit si la costul unui contract RCA in Romania comparand preturile aceleasi asiturari in U.E. Sunt multe tari unde costul acesteia depaseste 1000 Euro, se aplica principiul Bonus si Malus ( daca ai daune vei plati o asigurare mai scumpa si daca nu, vei beneficia de reducere) si firmele de asigurari platesc intr-un timp rezonabil, service-urile nu "umfla" costurile si nu fac treaba de proasta calitate, intr-o fraza, fiecare isi face bine si onest treaba pentru care este platit si persoana pagubita e pusa pe primul plan, etc.Dar, repet, costurile sunt considerabile.
Din pacate, tot ce implica ulterior producerii unui accident, la noi se face dupa ureche...... Dar, in timp, cu siguranta, se vor schimba lucrurile.
Deocamdata, pentru diferenta de despagubire pe care o revendicati, aveti calea actionarii directe a cond. auto vinovat.
@ami man
Pana a negocia cu service-urile, solicitati dreptul pe care il aveti conform reglementarilor .In mod voit sau din frica/prostie evaluarea autovehiculului, luind in calcul "valoarea de piata", este o incalcare certa a Ord. CSA20/2008:
Art. 53. - Prin valoarea de nou a vehiculelor se intelege:
.................;
b) pentru vehiculele de productie straina, pretul de comercializare de nou,
conform:
- facturilor de achizitie sau facturilor pro forma de leasing, in cazul
vehiculelor achizitionate de nou de catre proprietar de la unitati de
specialitate din Romania;
- listelor de preturi de la unitati de specialitate din Romania, valabile la
data producerii accidentului,
sau, in lipsa acestora,
- pe baza cataloagelor de specialitate, echivalat in lei la cursul de schimb al
pietei valutare comunicat de Banca Nationala a Romaniei la data producerii
accidentului;

Dupa cum v-am consiliat, valoarea actualizata la Ford MondeoGhia/2002, acopera integral reparatia.Fiti ferma si solicitati oferta/refuzul de plata cu motivatia modului de calcul explicit (in scris).
Veti fi surprinsa de rezulltat!!
Din proprie experienta iti spun ca daca te hotarasti sa dai in judecata vinovatul, inarmeaza te cu un avocat bun si timp(f f mult timp). Stai pe capul lor cu avocat sa ti faca masina pe asigurare, ca sa nu mai scoti bani din buzunar. Mergi acolo la asigurator(ar fi bimne daca ai avea pe cineva acolo). Asiguratorul sa faca masina si sa dea ei vinovatul in judecata(nu stiu exact daca se poate).
Altfel e cam naspa ptr buzunarul tau.
Deci sfatul meu ca trecut prin chestia asta e sa insisti sa ti se faca masina pe asigurare.
dnc a scris:

Din proprie experienta iti spun ca daca te hotarasti sa dai in judecata vinovatul, inarmeaza te cu un avocat bun si timp(f f mult timp). Stai pe capul lor cu avocat sa ti faca masina pe asigurare, ca sa nu mai scoti bani din buzunar. Mergi acolo la asigurator(ar fi bimne daca ai avea pe cineva acolo). Asiguratorul sa faca masina si sa dea ei vinovatul in judecata(nu stiu exact daca se poate).
Altfel e cam naspa ptr buzunarul tau.
Deci sfatul meu ca trecut prin chestia asta e sa insisti sa ti se faca masina pe asigurare.


Daca valoarea maxima calculata conform normelor RCA este mai mica decat val. reparatiei: NU se poate.
In cazul nostru, aceasta valoare a fost calculata intentionat/neprofesionist mai mica si trebuie ceruta corectarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O banala tamponare si r.c.a.-ul nu poate acoperi paguba! POPESCU NICULAE POPESCU NICULAE UN MERCEDES W126 AN 1983 ESTE TAMPONAT IN SPATE DE UN JEEP GRAND CHEROKEE 2007. ASIGURAREA POATE ACOPERI DECAT APR. 20 MIL. LA SERVICE MERCEDES NUMAI ... (vezi toată discuția)
Accident auto-asigurare rca cosmincos cosmincos Buna ziua, Am nevoie va rog de ajutorul dvs in urmatoarea problema. Acum 1 luna am avut un accident auto nu foarte grav, la o intersectie o alta masina ... (vezi toată discuția)
Despagubire auto - urgent MariusPloiesti MariusPloiesti Buna ziua, In data de 5 martie, mergeam cu masina regulamentar pe o strada, si la un moment dat din partea stanga a trecut o masina care nu a oprit la ... (vezi toată discuția)