avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 376 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Chitante neinregistrate
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Chitante neinregistrate

Buna ziua!
Rog sa-mi raspunda si mie cineva la o intrebare :
Daca apar in evidenta primariei de care apartin cu datorii la intretinere pentru care am prezentat dovada platilor si s-a constatat ca administratora a lucrat cu dublu chitantier, astfel incat pe cotoarele chitantierelor din gestiunea primariei, la numerele pe care le am eu pe chitante apare alt nume, de competenta cui este sa imi rezolve situatia?

Mentionez ca intre timp administratora a decedat.
Cel mai recent răspuns: gaby_d , utilizator 14:14, 5 Iunie 2015
E ceva ce nu inteleg: cum de apareti in evidnta de la primarie cu o restanta la intretinere?
Pai pentru ca administratora lucra cu dubla evidenta, adica mie imi dadea chitanta pe ce plateam dar nu inregistra banii in gestiunea primariei, ea detinand inca un chitantier si inregistrandu-l doar pe acela.

Nu stiu daca sunt destul de clara.
Mai exact eu am primit de la primarie o instiintare cu suma restanta dar eu acasa aveam chitantele.
Le-am prezentat primariei, le-a verificat si pe cotoarele chitantierelor din evidenta lor la acele numere apareau alti oameni si alte sume.
Ati anuntat conducerea asociatiei? Pasii de urmat ar fi urmatorii:
- aduceti la cunostinta conducerii asociatiei. In mod normal chitantierele trebuiau sa fie tipizate, inseriate, cu antetul asociatiei - nu chitantiere de la librarie.
- cereti expertiza pe apartamentul dvs., pe cheltuiala dvs., daca conducerea nu ia masuri;
- actionati asociatia in instanta pe baza expertizei si cereti si cheltuieli de judecata, expertiza, etc.
Am intalnit si eu un caz asemanator, dupa o verificare efectuata de mine. Am adus la cunostinta presedintelui, iar asociatia i-a imputat valoarea constatata lipsa administratorului (care spre norocul nostru era o firma de administrare si am convenit sa nu achitam contravaloarea contractului pana la stingerea sumei respective).
Succes!
Multumesc mult!
Dar din pacate cred ca nu m-am exprimat eu corect.
Nu este vorba de asociatie de proprietari.
Mai exact - noi platim apa, canalizare si gunoi fie direct la primarie, fie la casieria din incinta cartierului, la administrativ.
E la alegerea fiecaruia unde plateste.Chitantele sunt cu stampila primariei. Banii ajung tot la primarie.
Eu platind la casierie mi s-au dat chitante iar in primarie au ajuns alte chitante (de pe celalalt chitantier cu care lucra), eu automat aparand acolo tot datornic :)

E alambicata situatia si nici eu prea priceputa in exprimarea in domeniu.
Acum primind instiintarea cu restantele mele, am prezentat chitantele dar nu imi rezolva nimeni situatia.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Iunie 2015
gaby_d, utilizator
In acest caz aveti grija de chitantele originale. La orice demers pe care il faceti, eventual atasati copii ale respectivelor chitante.
Dintre vecinii dvs. mai sunt asemenea cazuri ? Incercati sa va uniti in vederea rezolvarii acestei probleme, nemaiauzita de mine pana acum.
Daca administratorul era angajatul asociatiei, atunci rezolvarea este de competenta asociatiei. Daca administratorul este angajatul primariei, evident ca toata povestea este de competenta primariei.
Discutati cu presedintele si cenzorul asociatiei dvs., vedeti daca mai este cineva in situatia dvs.
Aveti grija de chitante si eventual daca ajungeti in instanta, copiati chitamtele cate 2-3 pe o foaie (A4) si scrieti pe fiecare foaie asa:
CONFORM CU ORIGINALUL
Numele dvs. in clar;
Data si semnatura

Doar daca cineva vrea sa confrunte chitantele, puteti sa le aratati/confruntati.

In alta ordine de idei, interesant ar fi de stiut cine sunt peroanele (locatarii) care cu banii dvs. si-au stins datoriile la asociatie, trebuie ei sa stie ceva in acest sens... Cred ca si de aici poate pleca o directie a unei anchete, astfel incat puteti sa sesizati aceasta problema la sectia de politie de care apartineti.

Succes!

Alte discuții în legătură

Antet chitante proprietaru proprietaru asociatia noastra a angajat o societate pt administrare si contabilitate,As dori sa stiu daca chitantele primite pt plata ch de intretinere nu trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Situatie incasari cote intretinere akadea akadea va prezint o situatie pe care o intalnesc si sunt in cautarea unor opinii despre cum ar trebui procedat. in urma demiterii administratorului asociatiei, se ... (vezi toată discuția)
Pot fi dat in judecata daca am restante de peste 3 luni? florenta_22 florenta_22 La noi s-a schimbat administratia,persoana respectiva nu este calificata,majoritatea locatarilor sunt nemultumiti de dansa. 1. Am platit intretinerea si pe ... (vezi toată discuția)