avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 330 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Psihologie judiciară testare psihologica
Discuție deschisă în Psihologie judiciară

testare psihologica

Stie cineva in ce consta testarea psihologica la Administratia Nationala a Penitenciarelor?
Ce fel de teste se dau?
Are cineva model de test?
Cel mai recent răspuns: Marius Spiridon , Alte profesii 18:27, 9 Septembrie 2009
Pentru utilizator ecluza....
Atentia implica mai multe aspecte fiind procesul psihic de orientare selectiva, de concentrare a energiei psihonervoase asupra unor obiecte, insusiri sau procese, menite sa conduca la sporirea eficientei activitatii psihice, cu deosebire a proceselor cognitive.
Atentia este un atribut al celorlalte procese psihice. Daca se asociaza cu perceptia, atunci aceasta va fi mai clara, precisa si completa. Daca se asociaza cu memoria, atunci aceasta va fi mai bogata, fidela, trainica. Daca se asociaza cu gandirea si imaginatia, atunci acestea vor fi mai eficiente, profunde si creatoare.
Atentia este necesara , este o conditie a reflectarii constiente eficiente, este un proces psihic, dar si un proces de cunoastere.
Daca inteligenta este considerata o functie psihica complexa care asigura intr-o forma superioara adaptarea intre organism si mediu, atentia este un factor activ al investigarii mediului inconjurator, cu efecte favorabile asupra activitatii de cunoastere.

Am tras un semnal asupra atentiei, intrucat stabilitatea acesteia este f importanta insemnand mentinerea un timp mai lung a orientarii si concentrarii psihonervoase asupra aceluiasi fapt sau aceleiasi activitati. E influentata de proprietatile stimulului, de complexitatea si natura activitatii si nu in ultimul rand de motivatia subiectului. :P

...........de prin carti stiute.....
Ultima modificare: Vineri, 28 August 2009
Roxana Zbarnea, Avocat
Dupa parerea mea orice testare psihologica trebuie sa aiba un anumit grad de dificultate, deoarece in caz contrar institutia unde urmeaza a se angaja persoana in cauza ar putea avea surprize prin comportamentul subiectului.
La un astfel de examen trebuie concentrare si foarte multa atentie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, pentru salariatul care in cadrul activitatii conduce ... USPAl USPAl Buna ziua, pentru salariatul care in cadrul activitatii conduce masina institutiei si necesita un aviz psihologic, este corect ca avizul psihologic sa fie ... (vezi toată discuția)
O companie vrea să asigure transportul angajaților la/de la locul de muncă cu microbuze proprii, conduse de angajați. ce formalități trebuie să îndeplinească? apetra apetra O companie la inceput de drum si vrea sa asigure transport la / de la locul de munca al angajatilor cu microbuze proprietate. Ar urma ca microbuzele sa fie ... (vezi toată discuția)
Poligraf ragaliemariana ragaliemariana Va rog unde gasesc metodologia(procedura) completa si punctuala (acreditata)a testarii cu poligraful. Etapele ,drepturile si obilgatiile , persoanei testate ... (vezi toată discuția)