avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Plata persoană fizică
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Plata persoană fizică

Am comandat nişte desene unui grafician şi aş vrea să fac plata corect, cu plată de impozit şcl Pe de altă parte sunt PFA şi aş vrea să deduc din impozit această plata. Nu avem contract încheiat ci numai o comandă. În baza cărui document se poate face plata în această situaţie? Mulţumiri pentru răspuns.
Cel mai recent răspuns: MariaBalasa , utilizator 14:44, 27 August 2015
Trebuie sa incheiati cu persoana in cauza contract civil de prestari servicii, dupa finalizarea prestatiei sau daca e cazul la anumite etape intermediare incheiat raport de activitate si pe baza lui faceti si plata. Apoi pana pe 25 a lunii urmatoare celeia in care i-ati platit, depuneti d112 cu impozitul retinut si tot pana la acea data faceti si plata la trezorerie.
Mulţumesc mult pentru răspuns. Graficianul este o doamnă şi este în concediul pentru creşterea copilului. Îi poate influenţa indemnizaţia pentru creşterea copilului acest venit suplimentar? Mulţumiri pentru răspuns la această întrebare suplimentară.
Ultima modificare: Miercuri, 26 August 2015
MariaBalasa, utilizator
1. Pe perioada de concediu crestere copil (CCC) poate obtine venituri din alte surse decat din cea suspendata pentru a intra in CCC.

2. - Aceste venituri nu pot depasi suma de 3.000 lei pe an calendaristic.
- Anul calendaristic este socotit de la 1 ianuarie pana la 31 decembrie.
Mulţumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract civil oanaelena88 oanaelena88 Buna ziua! Sunt angajata cu contract individual de munca din martie anul trecut. Din luna noiembrie lucrez part time la o firma cu contract civil perioada ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil si compatibilitate obtinere venituri ca pfa CATIS CATIS Buna ziua, Am primit decizia de acordare a indemnizatiei de crestere a copilului dar as vrea sa contest perioada de la care intru in plata. Am nevoie sa imi ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil + indemnizatie cenzor Silvia Dumitru Silvia Dumitru Buna ziua, O salariata urmeaza sa intre in concediu pentru crestere copil. Ea este cenzor si la o alta firma.Poate sa mai primeasca indemnizatia de cenzor ... (vezi toată discuția)