avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... creanta garantata
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

creanta garantata

imi poate spune cineva ce inseamnă in conditiile legii 64/95 o creantă garantata?
Cel mai recent răspuns: k17 , utilizator 16:16, 17 Noiembrie 2005
chiar nimeni?
creanta garantata este acea creanta pentru plata careia se garanteaza cu un bun, mobil sau imobil, instituindu-se asupra acestuia o sarcina ( la imobile - ipoteca, interdictie de instrainare, privilegiu, la mobile - inscriere in Arh. Elecronica de Garantii REale Mobiliare)
poate cineva dezvolta chestia cu inscrisul la arhiva electronică a acestor garantii? Unde ? de ce? cu ce scop? ce sanctiune dacă nu inscriu?
Lg.99/1999 titlul VI. Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobilare (operatori autorizati CCIR+altii) scop-stabilirea unei prioritati intre creditorii cu garantii reale mobiliare asupra unui/unor bunuri mobile+opozabilitate fata de terti a acestei prioritati+mijloc de publicitate in ceea ce priveste existenta unor garantii reale mobiliare asupra unui bun. Neinscrierea: dezavantajele cred ca sunt evidente totusi nr.1-in cazul existentei mai multor contracte de garantie reala mobilara cu privire la acelasi bun, prioritatea intre creditori este data de ordinea inscrierilor in arhiva si nu de data semnarii contractelor de garantie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract garantie mobiliara/gaj cazzuall cazzuall Buna ziua. Doresc sa inchei un contract de gaj pentru niste bunuri mobile in favoarea unui creditor fara deposedare. Pot sa-l inchei fara a ii face si formele ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorie telefonie mobila iulia pinzaru iulia pinzaru Buna seara, va rog daca se poate sa ma lamuriti, cum e cu prescrierea datoriilor? Pentru o datorie de 49 lei, reprezentand o factura restanta la o companie ... (vezi toată discuția)
Construire de apartamente pe imobil ipotecat necsu necsu Am un teren pe care se afla o constructie compusa din 3 apartamente. Acest imobil l-am pus garantie pt un credit bancar. Ulterior am obtinut o autorizatie de ... (vezi toată discuția)