avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Avize medicale pentru soferi
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Avize medicale pentru soferi

Buna ziua, La multi ani! Sunt sofer la o firma de transport international cu sediul in Brasov si anual trebuie sa reinoiesc avizele medicale.Firma niciodata nu a suportat cheltuielile
Conform legii HG 355 din 2007, art7 angajatorul nu ar trebuii sa suporte aceste celtuieli?

Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Vineri, 1 Ianuarie 2016
constantin laurentiu ilie, utilizator
Cel mai recent răspuns: CRM2013 , utilizator 10:42, 3 Ianuarie 2016
Este obligatia angajatorului sa asigure fondurile ptr examinarea medicala periodica.

www.avocatnet.ro/content/art...
Puteti sesiza ITM si DJSP in scris, cu nr. de inregistrare/ data despre refuzul angajatorului de a plati examinarea medicala si sa anexati la sesizare copii dupa documentele de plata.
Se vor declansa anchete si angajatorul va fi atentionat sa respecte legea si va fi amendat contraventional.
Legea ssm nr.319/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare, mentioneaza:
-art.13 În vederea asigurării condiţiilor de securitate şi sănătate în muncă şi pentru prevenirea accidentelor de muncă şi a bolilor profesionale, angajatorii au următoarele obligaţii:
j) să angajeze numai persoane care, în urma examenului medical şi, după caz, a testării psihologice a aptitudinilor, corespund sarcinii de muncă pe care urmează să o execute şi
să asigure controlul medical periodic şi, după caz, control psihologic periodic, ulterior angajării;
-art.39 (4) Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 4.000 lei la 8.000 lei încălcarea dispoziţiilor art. 12 alin.(1) lit. a) şi b), art. 13 lit. a), d) – f), h) – m) şi o), art. 20, art. 29 alin. (1) lit. a) şi ale art. 32 alin. (2).
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Ianuarie 2016
POPA GHEORGHE, Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca
Angajatorul trebuie sa suporte cheltuielile. Puteti pur si simplu sa faceti o cerere la care sa anexati copia care face trimiterea la legea care il obliga sa faca acest lucru, nu ca nu stie, ci ca sa vada ca si dvs stiti - poate nu e cel mai bun lucru sa-l reclamati pe angajator... Nu e vorba de teama, sau orgoliu, ci de a ramane in conditii ok la locul de munca - e doar o parere
Ultima modificare: Duminică, 3 Ianuarie 2016
CRM2013, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Analize medicale Andreipardx Andreipardx Daca am lucrat o perioada de 7 zile intr-un restaurant de tip Japonez/sushi..si angajatorul nu mi-a efectuat nici un tip de analize medicale , cat de grav ... (vezi toată discuția)
Lipsa fisa aptitudini carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Care este sanctiunea pentru lipsa fisei de aptitudini ? Este doar amenda sau contractul poate fi declarat nul ? ( lipsa medicina muncii ) ... (vezi toată discuția)
Control medical periodic angajati . iondovlete iondovlete Care este sanctiunea prevazuta de lege pentru depasirea termenului de un an pentru controlul medical periodic pentru angajati ? (vezi toată discuția)