avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Declaratia 201
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Declaratia 201

Buna ziua.

Am un PFA CAEN 6201 (realizarea software la comanda). Am lucrat doar cu clienti din strainatate si tot ce am incasat, am incasat prin contul bancar.

Trebuie sa depun la ANAF declaratia 201 (venituri din strainatate)

Ce ar trebui sa scriu in declaratia aceasta 201 la total, la fiecare tara?

varianta 1:
toate incasarile in contul bancar

varianta 2:
toate incasarile in contul bancar minus cheltuielile deductibile (birotica, etc)

Doamna de la ghiseu de la ANAF mi-a zis ca trebuie sa ii duc si un extras bancar, dar daca ei aduna toate incasarile aparute in extras si ma impoziteaza pentur suma aceea, nu e in regula, pentru ca am avut si cheltuieli deductibile

Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 22 Mai 2016
DianaGherea, utilizator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 16:23, 23 Mai 2016
Chiar daca atasati extrasul, cheltuielile deductibile se scad din veniturile realizate si ce ramane, adica venitul net, se impoziteaza.
Eu zic ca trebuie sa depuneti d200 pe pfa.
Asta am zis si eu: la declaratia 200 aferenta activitatii desfasurate pe P.F.A. poate atasa si extrasul de cont. Si eu m-am mirat ca i s-a cerut asa ceva, dar functionarii Romaniei sunt mereu surprinzatori.

Mea culpa, @george-neagu! N-am sesizat ca vrea sa depuna D201. Intradevar, se depune D200, chiar daca P.F.A. a realizat venituri din strainatate.
Ultima modificare: Duminică, 22 Mai 2016
Iulian MANEA, Contabil
Pai acum nu mai inteleg nimic. Am intrebat-o pe doamna de la ghiseu asa:

"am un pfa, am venituri DOAR din strainatate (non UE), din Romania nu am avut nici o incasare, deci care declaratie o depun? 200 sau 201? Sau ambele?"

Mi-a zis ca 201 doar. Mi-a zis sa aduc si extras bancar din care sa poata fi verificat venitul total ce il declar eu in D201.

Deci ANAF se asteapta ca venitul declarat in D201 sa fie egal cu totalul incasarilor in cont.

Inseamna ca nu am voie sa scad de acolo cheltuielile deductibile, ci sa scriu fix doar incasarile...si atunci unde declar cheltuielile deductibile?


Trebuie sa vedeti daca ati optat sa fiti impozitata la pfa pe venit real, caz in care depuneti d200 cu incasari si plati si fara a mai trebui sa atasati copii dupa extrase de cont sau alte documente (completati registrul jurnal de incasari si plati pe baza actelor doveditoare), sau pe norma de venit, caz in care nu mai depuneti deloc d200 si primiti direct acasa decizie de impunere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratii pfa anca1182 anca1182 Bună ziua, Sunt traducător PFA și obțin venituri numai din străinătate. Anul trecut, când am depus declarația cu venitul realizat în 2013, mi-au dat ... (vezi toată discuția)
Registrul de incasari si plati la pfa ostia ostia Buna ziua, Exista un pfa ce are cont deschis si la trezorerie pentru incasare subventii de la stat. Tranzactiile din acel cont se trec in Registrul de ... (vezi toată discuția)
Care este impozitul pe venit pentru pfa? Andrei ramana Andrei ramana Am înființat decurgând un pfa cu codul caen 9001(activități de interpretare artistica).... Și as vrea sa știu care sunt următori pași de urmat cu ... (vezi toată discuția)