avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... masuri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

masuri

ce pot sa fac impotriva unor vecini care imi rup sistematic gardul sa bage caii in gradina?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 00:44, 27 Septembrie 2016
Buna ziua,
1. Plangere penala pentru Art. 224
Violarea de domiciliu
(1) Pătrunderea fără drept, în orice mod, într-o locuinţă, încăpere, dependinţă sau loc împrejmuit ţinând de acestea, fără consimţământul persoanei care le foloseşte, ori refuzul de a le părăsi la cererea acesteia se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) În cazul în care fapta este săvârşită de o persoană înarmată, în timpul nopţii ori prin folosire de calităţi mincinoase, pedeapsa este închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau amenda.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

2. Plangere civila pentru recuperare daune.
Multumesc pentru raspuns! Puteti defini mai clar notiunea de loc imprejmuit?
Pentru existenta infractiunii de Violare de domiciliu este necesar ca locul imprejmuit sa tina de o locuinta, de un domiciliu unde sa locuiasca persoana vatamata, caci daca-i gardul de la gradina din camp de exemplu, atunci nu-i violare de domiciliu, insa poate fi altceva.

Este necesar sa precizati mai clar care este situatia si apoi se poate opina daca fapta este infractiune sau nu.

In plus, de ce baga vecinii caii pe acolo, nu au drum?, sau accesul este comun?, sau cum?
Ultima modificare: Luni, 26 Septembrie 2016
trandafir2, moderator
Gradina se afla in proximitatea casei bunicilor care nu mai traiesc .din pacate.Este ingradita dcu sarma ghimpata si gard viu (arbusti salbatici)In gradina se afla o livada de pomi fructiferi de care ma ocup eu.In fiecare primavara repar gardul dar cand vine toamna unii vecini considera ca gradina mea se transforma iautomat in islaz ,distrug gardul si baga caii sa pasca, mai ales noaptea.Am reclamat in decursul anilor si la politie dar degeaba pentru ca acestia imi spun tot mie ca trebuie sa am inprejmuirea intacta dar lor ca nu supravegheaza animalele nu le face nimic.
În primul rand scoatem din calcul Violarea de domiciliu, în al doilea rand poate că ne putem gândi la infractiunea de Distrugere, însă si aici sunt mici sanse sa fie intrunite conditiile pentru infractiune, adica pe vecini nu-i intereseaza sa distruga gardul, ci doar sa bage caii la pascut.
Dar mai degraba va puteti gandi la o actiune in raspundere civila delictuala, in instanta civila.

Puteti sa depuneti o reclamatie in scris la politie si sa vedeti ce vi se raspunde, poate macar îi atentioneaza. Este destul de greu sa primiti sfaturi fara a se vedea concret situatia de acolo.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model de plangere prvasilealexa prvasilealexa Va rog sa ma ajutati sa formulez o plangere pentru infractiunile de Violare de domiciliu cu violenta fizica (impingere) injurii , amenințări cu securea si ... (vezi toată discuția)
Ce pedeapsa se aplica vecinului care a intrat in gradina mea ... Ofelia Duma Ofelia Duma Ce pedeapsa se aplica vecinului care a intrat in gradina mea a depozitat mizerii, si-a nivelat curtea lui si a aruncat pamintul in gradina si a taiat 2 pomi ... (vezi toată discuția)
Constituie infractiune de violare de domiciliu? student97 student97 Un barbat major patrunde intr-o livada imprejmuita cu un gard pe care se afla un panou de atentionare prin care se interzice accesul. Este violare de ... (vezi toată discuția)