avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Bere pe tichete de masa
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Bere pe tichete de masa

Buna ziua. Am si eu o nelamurire in legatura cu achizitionarea bererii pe tichete de masa. De cateva ori am fost la cumparaturi la Profi si am cumparat bere pe tichete de masa neauzind nici macar un avertisment din partea caseritelor. De 2 zile imi spun ca nu pot da bere pe bonuri deoarece nu este aliment.
Care este defapt legea in aceasta privinta? Berea se poate cumpara pe tichete de masa sau nu? Este considerata aliment sau nu?
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Pînzaru , Avocat 18:57, 20 Noiembrie 2016
Conform art. 2 alin. (4) lit. d) din Legea nr. 142/1998:
Fiecare tichet de masa pe suport hartie este valabil numai daca are inscris numarul sub care a fost inseriat de catre unitatea emitenta si daca cuprinde, cel putin, urmatoarele mentiuni: d) interdictia de a fi utilizat pentru achizitionarea de tigari sau de produse alcoolice;


Pe de alta parte, Codul fiscal incadreaza berea la bauturi alcoolice: TITLUL VIII - Accize și alte taxe speciale, CAPITOLUL I - Regimul accizelor armonizate, SECȚIUNEA a 4-a - Alcool și băuturi alcoolice, ART. 349 - Bere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 291/2013 - modificarea legii nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masa COTYS COTYS Legea 291/2013 - modificarea Legii nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masa, la Art. 2 (2) d) \\"interdictia de a fi utilizat pentru achizitionarea ... (vezi toată discuția)
Lege care interzice vanzare bautori alcoolice în spatii cu jocuri de noroc geta sireteanu geta sireteanu Buna ziua vreau sa intreb daca dupa noua lege care interzice vanzarea bauturilor alcoolioce in spatiile unde functioneaza pariuri sportive si jocurile de ... (vezi toată discuția)
Se poate refuza plata cu bonuri pentru anumite produse? ElComandante ElComandante Buna ziua. Am avut neplacerea sa imi fie refuzata plata prin tichete de masa pentru vin sau bere la o unitate comerciala. Este legal acest lucru, avand in ... (vezi toată discuția)