avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Reclamantul care isi fondeaza cererea de chemare in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Reclamantul care isi fondeaza cererea de chemare in judecata exclusiv pe minciuni,poate fi tras la raspundere in vreun fel?

Fosta sotie si-a fondat cererea de chemare a mea in judecata pentru reincredintarea minorului,exclusiv pe minciuni.Acest lucru poate fi admis in afara de martori,inclusiv de copilul nostru de 11 ani!Aceste lucruri nu pot fi pedepsite in niciun fel?Multumesc tuturor.
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 11:36, 9 Septembrie 2009
Pedeapsa pentru ea poate consta in incredintarea copilului catre dvs. - din alt punct de vedere legal nu poate fi sanctionata in vreun fel (nu este vorba aici nici de marturie mincinoasa si nici de denunt calomnios)...
1. Calomnia: Articolul 206 -- desi scos din Codul Penal, Curtea Constitutionala a declarat dezincriminarea neconstitutionala, deci plangere penala pentru calomnie.

Afirmarea sau imputarea în public, prin orice mijloace, a unei fapte determinate privitoare la o persoană, care, dacă ar fi adevărată, ar expune acea persoană la o sancţiune penală, administrativă sau disciplinară, ori dispreţului public, se pedepseşte cu amendă de la 2.500.000 lei la 130.000.000 lei.
Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.


2. Daune-Interese: Faptul ca sotia Dvs. v-a chemat in judecata v-a cauzat o multime de cheltuieli (avocat, pierderi pentru ca nu puteti sa mergeti la servici etc) si, eventual, daune morale, deci actiune civila pentru recuperarea pagubelor (sau va constituiti ca parte civila, daca incepe procesul penal pentru calomnie potrivit celor mai sus).
Ceea ce afirmati trebuie sa si demonstrati si atunci se schimba datele problemei, altfel intati in zona denuntului calomnios.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Speta nutzzu nutzzu in urma cu 6 luni am fost am fost reclamat pt luare de mita .In urma cu o luna am primit NUP,iar in rezolutia respectiva,procurorul constata ca fapta nu ... (vezi toată discuția)
Care este amenda maxima pentru calomnie iosif.kramar iosif.kramar Tot scriu eu de ceva timp aici si tot incerc sa inteleg care este amenda maxima pentru calomnie? Pana la urma se pare ca aici se vor opri fostul meu angajator ... (vezi toată discuția)
Cum se poate dovedi calomnia? danya25 danya25 Buna ziua, As vrea sa stiu in ce conditii se poate face o plangere pentru calomnie. In ce conditii se poate demonstra aceasta fapta? Banuiesc ca nu se ... (vezi toată discuția)