avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... auto cadou
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

auto cadou

buna ziua, am si eu o intrebare, daca primesti niste bani cadou si-ti cumperi un autoturism, care e pe numele tau, iar dupa 2 ani a fost vandut (autoturismul) de catre proprietar cu acte in regula,iar cel care ti-a facut cadoul se trezeste ca-i vrea inapoi, din punct de vedere legal poate sa-i mai obtina? multumesc.
Cel mai recent răspuns: mariusalecu , utilizator 18:25, 10 Mai 2017
Pana la lege trebuie sa stabileasca instanta ca a existat cadoul...

Discutia ca ar avea sau nu dreptul are multe variabile juridice.
~ Conținut șters la cerere ~
Ce ar trebuii sa aiba cel care a primit cadoul pentru a fi in regula in fata legii? Daca transferul de bani s-a facut in mana, sa aiba o foaie din partea celui care ia dat? sau daca a fost transfer bancar sa specifice "banii au fost drept cadou de la X" ? multumesc
Av-SfabuAndra a scris:

Buna ziua,

Despre ce suma este vorba? Pentru a fi considerat dar manual, nu trebuie sa depaseasca 25.000 lei. Daca depaseste, este donatie, iar acest act necesita forma autentica pentru a fi valabil.

Ar avea martori sa probeze remiterea sumei sau ar putea, eventual, sa invoce alt temei juridic (ex: imprumutul)?
Sunt foarte multe posibilitati.


Am uitat sa mentionez ca este ruda persoana care a facut cadoul, suma este pana in 25000lei, deci in cazul acesta este vorba de dar manual, banii au fost primiti pur si simplu fizic, s-a achizitionat autoturismul si nu au fost martori nu a fost nimic semnat, a fost un accord verbal, iar masina este pe numele meu,cu acte cu tot in regula, am vandut-o tot legal cu acte, mai imi poate ataca in instanta aceasta suma de bani? daca da, cum ar fii trebuit procedat ca sa NU, pt ca repet cazul este asa cum l-am mentionat(adica CADOU, nu imprumut nu prestare servicii etc), nu aveam de ce sa mint pe un forum. multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Mai 2017
mariusalecu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care sunt sansele mele ca la partaj sa impartim un autoturism lungan_ro_1961 lungan_ro_1961 in timpul casatoriei soacra ne-a dat o suma de bani din care sa ne cumparam un autoturism.transferul banilor s-a facut prin banca deoarece eram noi in ... (vezi toată discuția)
Atacare testament olograf Maricica Palancianu Maricica Palancianu Defunctul a lasat un testament datat din 1988 prin care specifica ca toata averea lui va ramane sotiei supravetuitoare. Intre timp lucrurile s-au schimbat si ... (vezi toată discuția)
Cadou autoturism PinteaS PinteaS Buna ziua, in urma cu doi ani, am primit cadou un autoturism. Contractul de vanzare cumparare este pe numele meu si nu apare nicaieri in acte numele persoanei ... (vezi toată discuția)