avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CONTRIBUTII C.A.S SI C.A.S.S
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CONTRIBUTII C.A.S SI C.A.S.S

Buna ziua. Intrebare scurta :) am inteles ca, pentru salariatii care fac declaratie pe propria raspundere ca au mai multe contracte si salariul cumulat este egal sau mai mare de 1450, angajatorul nu mai plateste contributiile majorate. Dar la studentii doctoranzi si la pensionari cum procedez?
Cel mai recent răspuns: I Cristina , utilizator 14:27, 12 Septembrie 2017
Ordinul nr.2343/2017 prevede ca, salariații aflați în situația prevăzută la art. 140 alin. (3) lit. e) din Codul fiscal au obligația să depună la fiecare angajator sau persoane asimilate acestuia o declarație pe propria răspundere din care să rezulte că veniturile lunare brute cumulate, realizate din salarii și asimilate salariilor în baza mai multor contracte individuale de muncă, sunt cel puțin egale cu salariul minim brut pe țară garantat în plată.

Ordinul nu face nicio distinctie cu privire la alta calitate a acestora .

Nu li se aplica dispozitiile OG 4/2017 celor care sunt studenți, cu vârsta până la 26 de ani, aflați într-o formă de școlarizare si celor care au calitatea de pensionari pentru limită de vârstă în sistemul public de pensii.
Sa inteleg ca pentru acestia imi trebuie o adeverinta prin care sa demonstreze ca sunt studenti?
Inca o intrebare. Pentru salariatii pensionati pe caz de boala si angajati cu 4 ore platesc contributiile majorate?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cred ca trebuie adusa o adeverinta ca este student.

Se platesc contributiile majorate pentru cei pensionati de gr.III de invaliditate.
Ultima modificare: Marți, 12 Septembrie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc pentru raspunsuri. O zi frumoasa va doresc :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata contributii pt angajat(pensionar de boala) cu norma 4 ore Vicky82 Vicky82 Am la firma un angajat cu norma partiala de 4 ore. El este si pensionat pe caz de boala. Intrebarea mea este: avand in vedere modificarile privind plata ... (vezi toată discuția)
Pensionar angajat comancorinaadelina comancorinaadelina Buna ziua, Am un pensionar angajat cu 2 ore/zi, perioada nereterminata si pentru luna august (cand au intervenit modificarea cu CAS si CASS) mi-a adus decizia ... (vezi toată discuția)
Declaratie pt alinierea la og 4/2017 anymaryh anymaryh Buna ziua, In cadrul firmei sunt salariati care au cim part-time, dar care sunt angajati si la alte firme cu cim de 8 ore. La firma unde sunt cu part-time, ... (vezi toată discuția)