avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 198 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... PENSIONAR ANGAJAT
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

PENSIONAR ANGAJAT

Buna ziua,
Am un pensionar angajat cu 2 ore/zi, perioada nereterminata si pentru luna august (cand au intervenit modificarea cu CAS si CASS) mi-a adus decizia de pensionare si o declaratie pe propria raspundere ca este pensionar. Aceasta declaratie trebuie sa o faca luna de luna? Eu ce fac cu ea, o pastrez la dosar si atat? Mentionez ca este angajat cu salariu sub 1450 lei , fiid voeba de 2 ore/zi.
Deasemeni mai am un angajat cu 4 ore/zi, perioada nedeterminata, salariu sub 1450 lei; are functia de baza la alta firma unde obtine venituri impozabile mai mari de 1450 lei. Acesta mi-a adus adeverinta pentru luna august; el trebuie sa aduca luna de luna cu venitul realizat pentru a se vedea ca i se retine CAS si CASS la minim 1450 lei?
Multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este pensionar la limita de varsta ?
da
Pensionarul aduce dovada o singura data iar salariatul luna de luna, pana la data de 5 a lunii urmatoare.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Atunci nu i se aplica noile prevederi privind c.a.s.s. si c.a.s.

Numai salariaţii aflaţi în situaţia prevăzută la art. 140 alin. (3) lit. e) din Codul fiscal au obligaţia să depună la fiecare angajator sau persoane asimilate acestuia o declaraţie pe propria răspundere din care să rezulte că veniturile lunare brute cumulate, realizate din salarii şi asimilate salariilor în baza mai multor contracte individuale de muncă, sunt cel puţin egale cu salariul minim brut pe ţară garantat în plată.
Multumesc pentru raspuns. La salariat tin acea adeverinta ladosarul salariatului pentru a avea justificare, sau o depun undeva?

Alte discuții în legătură

Contributii c.a.s si c.a.s.s I Cristina I Cristina Buna ziua. Intrebare scurta :) am inteles ca, pentru salariatii care fac declaratie pe propria raspundere ca au mai multe contracte si salariul cumulat este ... (vezi toată discuția)
Pauza de masa comancorinaadelina comancorinaadelina Buna ziua, as vrea sa stiu daca este corect program de lucru 8 h/zi inclusiv pauza de masa de 30 min. ; adica condica de prezenta arata asa: -venit la 8.00 ... (vezi toată discuția)
Declaratie pe propria raspundere la firma in care sunt angajat gicuta68 gicuta68 Buna ziua. Lucrez la doua societati,la una cu norma intreaga iar la cealalta cu 5 ore.Este normal ca in fiecare luna sa completez declaratia pe propria ... (vezi toată discuția)