avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cum verific inregistrarea contractului de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cum verific inregistrarea contractului de munca

incepand cu 1 octombrie m-am angajat. din luna mai pana la acea data am fost somer si am beneficiat de ajutor de somaj. mentionej ca actualul loc de munca e la o firma care comercializeaza tampalrie pvc. am semnat un contrct de munca individual cu firma respectiva si ma intereseaza cum pot sa verific daca angajatorul inregistreza contactul de munca la ITM si opereaza in cartea de munca acest lucru, si daca eu trebuie sa mai merg la agentia de somaj sa anunt ca m-am angajat? mentionej ca am completat o fisa medicala, am facut toate analizele necesare si am dat toate actele necesare angajari.
Cel mai recent răspuns: rocriss , utilizator 16:27, 7 Octombrie 2009
Puteti verifica inregistrarea contractului individual de munca la ITM-ul teritorial. Acolo trebuie sa fie si cartea Dvs. de munca -- daca contractul a fost inregistrat, atunci schimbarea de va opera si in cartea Dvs. de munca (daca nu s-a operat inca). De fapt, ar trebui sa aveti un exemplar din contractul semnat cu stampila de inregistrare ITM ...
CIM se incheie in 3 exemplare, cate unul pentru fiecare parte si unul ptr ITM
La inscrierea la ITM, acesta pune o viza pe fiecare exemplar, o semnatura si o data.

Daca exemplarul dvs are asa ceva inseamna ca a fost inregistrat la ITM
multumesc pt raspuns. o sa tin cont de sugestiile dv si o sa merg la ITM sa verific.
Sa aveti cartea de identitate cu D-voastra, sa va puteti legitima, altfel nu vi se da nici o informatie.
Trebuie sa anuntati Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de munca despre faptul ca v-ati angajat. Asa vor sista plata indemnizatiei de somaj si va vor inchide cartea de munca. Veti primi cartea de munca de la somaj si o veti duce la noul angajator (deci pana nu predati dvs,. cartea nu veti putea verifica daca s-a operat in ea). Va trebui sa duceti de la noul angajator o adeverinta pe care o veti primi spre completare de la AJOFM.
Deci primul lucru este sa luati o adeverinta de la noul loc de munca precum ca v-ati angajat incepand cu data de ......., precum si Contractul individual de munca inregistrat la ITM.
Retineti ca angajatorul are obligatia de a inregistra contractul individual de munca in termen de 20 de zile de la data angajarii.
Mult succes!
R.C.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Octombrie 2009
bvr, utilizator

Alte discuții în legătură

Inregistrarea contractului la itm ale21 ale21 Buna ziua! as dori sa aflu daca contractul meu a fost inregistrat in baza de date itm! angajatorul m-a anuntat ca a fost depus contractul on-line,dar m-am ... (vezi toată discuția)
Repartitie somaj dacmoto dacmoto Buna seara, Am urmatoarea problema: Pe 3 august o persoana pleaca de la SC Y pt a se angaja la SC X. (pe 3 aug pleaca de la SC Y si tot pe 3 aug se ... (vezi toată discuția)
Cum pot verifica daca contractul meu de munca este inregistrat la itm? ioana2525 ioana2525 Lucrez la o firma cu sediul in Bucuresti si de aprox 2 luni mi s a facut contract de munca. Nu am primit inca un exemplar al contractului. Cum pot verifica la ... (vezi toată discuția)