avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cum verific inregistrarea contractului de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cum verific inregistrarea contractului de munca

incepand cu 1 octombrie m-am angajat. din luna mai pana la acea data am fost somer si am beneficiat de ajutor de somaj. mentionej ca actualul loc de munca e la o firma care comercializeaza tampalrie pvc. am semnat un contrct de munca individual cu firma respectiva si ma intereseaza cum pot sa verific daca angajatorul inregistreza contactul de munca la ITM si opereaza in cartea de munca acest lucru, si daca eu trebuie sa mai merg la agentia de somaj sa anunt ca m-am angajat? mentionej ca am completat o fisa medicala, am facut toate analizele necesare si am dat toate actele necesare angajari.
Cel mai recent răspuns: rocriss , utilizator 16:27, 7 Octombrie 2009
Pentru a putea verifica daca a fost inregistrat contractul trebuie sa stiti CUI-ul societatii sau Inspectorul ITM la care societatea este arondata.

Oare nu este mai simplu sa solicitati angajatorului originalul dvs de contract? Pe coltul din dreapta sus trebuie sa existe un numar de inrregistrare / data inregistrarii, parafa cu numele inspectorului si semnatura.
Daca ati fi avut in continuare indemnizatie de somaj, trebuie sa mergeti la ANOFM cu o copie de pe contractul de munca si veti primi in continuare 30% din indemnizatie pana la data la care erati indreptatit sa primiti indemnizatia daca nu v-ati fi angajat.
Adica, veti primi salariu de la angajator si 30% din indemnizatia de somaj de la ANOFM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrarea contractului la itm ale21 ale21 Buna ziua! as dori sa aflu daca contractul meu a fost inregistrat in baza de date itm! angajatorul m-a anuntat ca a fost depus contractul on-line,dar m-am ... (vezi toată discuția)
Repartitie somaj dacmoto dacmoto Buna seara, Am urmatoarea problema: Pe 3 august o persoana pleaca de la SC Y pt a se angaja la SC X. (pe 3 aug pleaca de la SC Y si tot pe 3 aug se ... (vezi toată discuția)
Cum pot verifica daca contractul meu de munca este inregistrat la itm? ioana2525 ioana2525 Lucrez la o firma cu sediul in Bucuresti si de aprox 2 luni mi s a facut contract de munca. Nu am primit inca un exemplar al contractului. Cum pot verifica la ... (vezi toată discuția)